Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Δύο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από την τουρκική άσκηση EFES 2016

EFES-2016-c-USAR01
Σύμφωνα με δημοσίευμα που αφορά στην τουρκική πολυεθνική άσκηση EFES 2016, άσκηση όπου οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ συμμετείχαν για πρώτη φορά αποδεσμεύοντας φωτογραφίες, έλαβε μέρος προσωπικό από τον 1ο Λόχο του 54ου Τάγματος Μηχανικού Ταξιαρχίας της 173ης Ομάδας Μάχης Ταξιαρχίας Πεζικού (Αερομεταφερόμενη) και από το τύπου Arleigh Burk αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Donald Cook DDG 75.


Υπενθυμίζεται, ότι η EFES 2016 άρχισε στις 4 Μαΐου 2016 και σε αυτή μετείχαν περίπου 5.000 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Βρετανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, του Κατάρ, του Πακιστάν και της Σαουδικής Αραβίας.

Με την άφιξη τους στην Τουρκία οι διοικητές των αμερικανικών δυνάμεων συμμετείχαν σε τακτική άσκηση άνευ στρατευμάτων και στη συνέχεια άρχισαν τις δραστηριότητες πεδίου όπου ασκήθηκαν σε μεγάλο εύρος αντικειμένων συμπεριλαμβανομένων των περιπόλων και των καταστροφών.

Στην επόμενη φάση, με βάση τον προγραμματισμό της άσκησης, ενεπλάκησαν σε αμφίβιες και αεροκίνητες επιχειρήσεις μαζί με δυνάμεις των άλλων χωρών που συμμετείχαν στην άσκηση. Τέλος, θα πρέπει να γίνει αναφορά και σε δύο από τις φωτογραφίες που αποδέσμευσε ο Στρατός των ΗΠΑ.

Σε μία από αυτές απεικονίζεται τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113A3 με ασπίδιο για τον πυροβολητή, ενώ στην άλλη διακρίνεται αποβατικό αρμάτων τύπου 151 (ναυπήγησης των τουρκικών ναυπηγείων ADIK – Anadolu Deniz İnşaat Kizaklari) στο οποίο έχουν εγκατασταθεί δύο τηλεχειριζόμενοι σταθμοί οπλισμού STAMP κατασκευής της τουρκικής Aselsan (οι φωτογραφίες 3 και 5 που έχουν σημανθεί με κόκκινους κύκλους).

EFES-2016-c-USAR03EFES-2016-c-US-3

EFES-2016-c-USAR05EFES-2016---25

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: