Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΦΙΕΣΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: Νέο-Οθωμανικό παραλήρημα από τον «σουλτάνο»: «Η Άλωση είναι εκδίκηση»(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

αλωση51-600x277b
Ενα προκλητικό υπερθέαμα με μουσικοθεατρικά δρώμενα, ειδικό τμήμα στρατού με το όνομα «Τμήμα Κατάκτησης», και μπάντα γενίτσαρων, έστησε στην Κωνσταντινούπολη ο Ταγίπ Ερντογάν για να γιορτάσει την Άλωση της Πόλης.


Στην θεατρική αναπαράσταση της Άλωσης για την 563η επέτειο, συμμετείχαν περισσότερα από 1200 άτομα, ενώ στην εξέδρα όπου βρέθηκε ο Ερντογάν, παρευρισκόταν και το ειδικό τάγμα του τουρκικού στρατού που αποτελείται από 478 άνδρες που ήταν ντυμένοι με οθωμανικές στολές και αποκαλείται “Μονάδα Κατάκτησης”.
αλωση
Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στο χώρο του εορτασμού, με ελικόπτερο και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ενώ μια μπάντα από 563 «γενίτσαρους»  παιάνιζε και η επίλεκτη ομάδα της Τούρκικης Αεροπορίας  «Turkish Star’s» έκανε επιδείξεις  στον ουρανό πάνω από την συγκέντρωση.

Υπολογίζεται πως συνολικά ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα συμμετάσχουν στους «εορτασμούς», οι οποίοι έφθαναν  στο χώρο του Γενικαπί από 150 πύλες στις οποίες υπάρχουν αυστηρότατα μετρά ασφαλείας, καθώς υπάρχει φυσικά ο φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στις εκδηλώσεις εκτός του Ερντογάν το παρόν έδωσαν ο νέος πρωθυπουργός  Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τομπντάς,
αλωση3
Οι οργανωτές των εκδηλώσεων ανακοίνωσαν ότι θα έχουν στην διάθεση τους τον μεγαλύτερο στον κόσμο  3D προτζέκτορα με τον οποίο θα γίνει αναπαράσταση της Άλωσης με προβολή ακόμη και πλοίων του Οθωμανικού Στόλου σε πραγματικές διαστάσεις καθώς και δραματοποιημένα σκετς με την Άλωση της Πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, το Σαββάτο η αποκαλούμενη «Νεολαία  της Ανατολίας» θα πραγματοποιήσει «ναμάζι» στο «τζαμί της Άγιας Σοφίας» και οργανώνει εκδηλώσεις για την Άλωση, στο γήπεδο Ισμέτ Ινονού».
Με άκρατο εθνικισμό ο «σουλτάνος» Ερντογάν δήλωσε:
αλωση5
«Σήμερα γιορτάζουμε την Άλωση, η οποία έγινε πριν από 563 χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως, να ξέρετε ότι αυτό ήταν το τέλος μιας κατάκτησης, όχι η αρχή της. Η Άλωση είναι εκδίκηση», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τις εκδηλώσεις ενώ προέβλεψε ότι : «το 2023, όταν θα συμπληρώνονται πλέον 570 χρόνια από την αρπαγή της Κωνσταντινούπολης, η Τουρκία θα έχει πετύχει τους στόχους της και χάρη στο πρόγραμμα ανάπτυξης που εφαρμόζουμε θα είναι ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου».

Από την πλευρά του ο ιμάμης που έκανε την προσευχή για περίπου 1 εκατομμύριο μουσουλμάνους στον χώρο της εκδήλωσης, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ξανά τέμενος η Αγία Σοφία και ο ίδιος να έχει τη χαρά να προσευχηθεί μέσα σε ένα ιστορικό σύμβολο του χριστιανισμού και της ορθοδοξίας.


αλωση1


Δεν υπάρχουν σχόλια: