Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ποιος “φρενάρει” την ελληνική αμυντική βιομηχανία; Η ιστορία με τα “τακάκια” των Mirage

Η υπόθεση με την συντήρηση των φρένων στα αεροσκάφη Mirage 2000, είναι η πιο χαρακτηριστική για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα στην υποστήριξη πανάκριβων οπλικών συστημάτων, πληρωμένων από τους φορολογούμενους.


Τα προβλήματα που δημιουργεί ο νόμος Βενιζέλου ο οποίος εξασφαλίζει τη διαφάνεια δια των αξεπέραστων εμποδίων ακόμη και για τη προμήθεια του πιο απλού ανταλλακτικού, *** έχουν αναδειχθεί αρκετές φορές από το Militaire.gr.

Αυτή είναι η μία πλευρά του προβλήματος. Η άλλη και μάλλον πιο σοβαρή, είναι γιατί η ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν παράγει τουλάχιστον τα απλά αναλώσιμα που χρειάζονται οι ΕΔ.

Την απάντηση τη δίνει ο υπεύθυνος Άμυνας του Ποταμιού , με καριέρα στην ΠΑ, πριν αποφασίσει να παραιτηθεί και να διδάξει μαθηματικά. Γράφει λοιπόν ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος στην σελίδα του στο Facebook σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα του Militaire.gr :

“Μία υπόθεση που είναι για γέλια ή για κλάματα ;
Δυστυχώς είμαστε για κλάματα όταν δεν μπορούμε να κάνουμε το αυτονόητο!


Όταν έκανα προσπάθεια να τα φτιάξουμε στην χώρα το 1986 επειδή το υλικό αυτό είναι αναλώσιμο και ξοδεύουμε πολλά χρήματα και όχι μόνο γι’αυτό , την ώρα που βγήκε ο διαγωνισμός στο αέρα έφυγα νύχτα από την ΔΑΥ/ Δ.ΜΕΛΕΤΩΝ.


Βρώμα σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο!
Καλύτερα λοιπόν με τα παιδάκια μου που σου δίνεται η ευκαιρία να διαμορφώσεις χαρακτήρες! και να ακούσεις κ ένα ευχαριστώ δάσκαλε!”

Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο…
*** έχουν αναδειχθεί αρκετές φορές από το Militaire.gr.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: