Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

-ISIS-in-Palmyra-690
Οι τζιχαντιστές στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας κατέλαβαν την Παλμύρα, αρχαιότατη πόλη 215 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, ελεγχόμενη ως τότε από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.


Η είδηση προκάλεσε βαθειά συγκίνηση καθώς μεταδόθηκε ευρέως και εκφράστηκε έντονη η ανησυχία για επανάληψη καταστροφών στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, η οποία άκμασε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους και πλήθος αρχαιοτήτων σώζονται εκεί ακόμη.

Βέβαια τεχνηέντως οι τα πάντα κατευθύνοντες περί το τι θα διαδοθεί και τι θα αποσιωπηθεί ουδέν ανέφεραν για την από καιρού μεταφορά του συνόλου των εκθεμάτων του μουσείου της Παλμύρας στη Δαμασκό προς ασφάλιση, καθώς η περιοχή διέτρεχε τον κίνδυνο να περιέλθει υπό τον έλεγχο των αδιστάκτων δολοφόνων.

Η πρόνοια για τη διάσωση μνημείων από το μισητό στη Δύση καθεστώς Άσαντ θα μαρτυρούσε υψηλό ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και θα «λεύκανε» κάπως τη μελανή εικόνα για τον «δικτάτορα», την οποία επέβαλε στη δυτική κοινή γνώμη ο ασφυκτικά ελεγχόμενος τύπος-ρύπος.

Οι τζιχαντιστές, με την άκρα αυτοπεποίθηση ότι ενεργούν υπό τις ευλογίες του Αλλάχ και του προφήτη του, εκτόνωσαν την ιερή αγανάκτηση για την εικονική παράσταση των αρχαίων θεοτήτων συντρίβοντας γύψινα προπλάσματα στο μουσείο!

Βέβαια ανησυχία υπήρχε και για καταστροφές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στον αρχαιολογικό χώρο. Τελικά όμως οι σφαγείς αποχώρησαν από την περιοχή, άγνωστο γιατί, και καταστροφές δεν αναφέρθηκαν προς το παρόν.

Η τόσο ευρεία διάδοση της είδησης για την κατάληψη της Παλμύρας ακολουθεί την άλλη της προ έτους περίπου κατάληψης της Μοσούλης, της αρχαίας Νινευϊ, πρωτεύουσας των Ασσυρίων. Είδαμε τότε στους δέκτες μας άνδρες να καταστρέφουν στο μουσείο της πόλης αγάλματα με βαριοπούλες και δράπανα, λέγοντας ότι πρόκειται για σύμβολα ειδωλολατρίας.

Κάποια από τα καταστραφέντα εκθέματα χρονολογούνταν από τον 7ο αιώνα π.Χ. Ουδεμία αντίδραση ακόμη και από τους πανίσχυρους σιωνιστές για την καταστροφή του τύμβου του προφήτη Ιωνά! Σε σκηνές που προβλήθηκαν στη μικρή οθόνη άνδρας εμφανίζεται να δηλώνει: «Ο προφήτης μάς διέταξε να καταστρέψουμε τα αγάλματα και τα λείψανα. Οι πιστοί έκαναν το ίδιο, όταν κατέλαβαν χώρες μετά από εκείνον.

Όταν ο Θεός μας διατάζει να τα μετακινήσουμε και να τα καταστρέψουμε, γίνεται εύκολο για εμάς και δεν μας ενδιαφέρει εάν κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια»! Αξίζει να τονιστεί ότι της καταστροφής στο μουσείο της Μοσούλης είχε προηγηθεί το κάψιμο πλέον των εκατό χιλιάδων σπάνιων χειρογράφων και παπύρων στη βιβλιοθήκη της πόλης, πολλά από τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στα ιστορικά στοιχεία της UNESCO.

Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που φανατικοί ισλαμιστές προέβαιναν σε καταστροφή μνημείων της ανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς. Τον Μάρτιο του 2001 οι Ταλιμπάν, αγνοώντας εκκλήσεις και αντιδράσεις από όλα τα μέρη του κόσμου, κατέστρεψαν με άρματα μάχης και ρουκέτες δύο από τα μεγαλύτερα αγάλματα, που αναπαριστούσαν το Βούδα, σμιλεμένα σε βράχους κατά τον 5ο μ. Χ. αιώνα.

Οι φανατικοί ισλαμιστές θεωρούν την καταστροφή των μνημείων έργο πίστεως. Αδιαφορούν παντελώς για το ότι θα μπορούσαν πολλά από αυτά να τα πωλήσουν στους δυτικούς «πολιτισμένους» και «φιλότεχνους» και να εισπράξουν εκατομμύρια δολάρια.

Το αντίθετο έκαναν οι προ αυτών λεηλατήσαντες το μουσείο της Βαγδάτης Αμερικανοί «απελευθερωτές» του ιρακινού λαού, του πλέον πολύπαθου σήμερα απ' ότι κατά την περίοδο της δυναστείας υπό τον Σαντάμ.

Τα σημαντικά εκθέματα του μουσείου μεταφέρθηκαν «για λόγους ασφαλείας» στις ΗΠΑ και πωλήθηκαν σε διάφορες συλλογές.
Από τις πωλήσεις οι διάδοχοι του Έλγιν αποκόμισαν σημαντικότατα ποσά!
Βέβαια αυτοί δεν έφθασαν στο σημείο να καταστρέψουν μνημεία, όπως έκανε επί τριετία ο καταστροφέας του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα.
Περιορίστηκαν να επαναλάβουν το ηρωικό κατόρθωμα όλων των προ αυτών κατακτητών και κυρίως των «υπερπολιτισμένων» ναζιστών!

Φορείς του «χριστιανικού» πολιτισμού, όπως επέμεναν κάποιοι (και ίσως να επιμένουν ακόμη) να αποκαλείται ο νεότερος ευρωπαϊκός πολιτισμός, εμπνευσμένοι από την «αξία» που δίνει στο χρήμα ο ευαγγελικός λόγος, εμφανίζονται ως προασπιστές των μνημείων, τα οποία κινδυνεύουν από παθιασμένους εχθρούς του πολιτισμού!

Και είναι οι ίδιοι που έχουν διασπείρει την αισχρή συκοφαντία ότι οι χριστιανοί των πρώτων αιώνων υπήρξαν καταστροφείς των μνημείων του αρχαίου πολιτισμού και από αυτούς παρέλαβαν τη σκυτάλη του φανατισμού οι μουσουλμάνοι!

Βέβαια δεν είναι λίγοι και οι έντιμοι ερευνητές, οι οποίοι επικρίνουν (ορθά) τον Μέγα Κωνσταντίνο, επειδή εκόσμησε την νέα πρωτεύουσα με πλήθος αγαλμάτων και άλλων έργων τέχνης αποσπώντας τα από διαφόρους τόπους. Όμως ο πολύς Κώστας Γαβράς εμφανίζει σε ολιγόλεπτη και ακριβοπληρωμένη ταινία ρασοφόρους ανεβασμένους στη μετώπη του Παρθενώνα να διδάσκουν την «τέχνη της κατεδάφισης»!

Οι «χριστιανοί» της σύγχρονης Δύσης μπορούν ακόμη και τη μάνα τους να πουλήσουν για το χρήμα.
Όλα τα συμβαίνοντα στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, όπου μαίνονται οι πολεμικές συρράξεις, προκαλούνται από τον άπληστο «πολιτισμένο» δυτικό homoeconomicus!

Οι τζιχαντιστές προβάλλονταν από τους δυτικούς ως οι εκλεκτοί αγωνιστές για την ελευθερία του λαού της Συρίας! Σε 200.000 ανέρχονται τα θύματά τους ως την ημέρα, που είχαν το θράσος να στραφούν και κατά δυτικών στόχων εκτελώντας υπό τηλεοπτική κάλυψη εκπροσώπους των δυτικών μέσων παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης σ' όλη την έκταση του πλανήτη.

Έκτοτε αποκαλούνται ανελέητοι σφαγείς. Το ίδιο είχε συμβεί προηγουμένως με τους «Ταλιμπάν», οι οποίοι από ήρωες της απελευθέρωσης του Αφγανιστάν από την κομμουνιστική τυραννία μετονομάστηκαν σε αφανιστές του αφγανικού λαού!

Βέβαια οι διακηρύξεις για ταχεία εξόντωση των αιμοσταγών δολοφόνων παραμένουν διακηρύξεις για τον απλούστατο λόγο: Οι «κακοί» αποτελούν πρωταγωνιστές του θεάτρου, που διαδραματίζεται για την πραγμάτωση των σχεδίων των ισχυρών «χριστιανών» της Δύσης και των σιωνιστών επικυριάρχων τους! Εκτιμάται ότι οι τζιχαντιστές εξόντωσαν περί τους 20.000 πολίτες της Συρίας και του Ιράκ μετά την «προγραφή» τους.

Οι μέχρι τώρα εναντίον τους επιχειρήσεις δεν μας είπαν τι απέδωσαν. Και από την Παλμύρα αποχώρησαν χωρίς καταστροφή μνημείων, αλλά αφήνοντας πίσω τους περί τους πενήντα νεκρούς.

Αλλά ο δυτικός εκμαυλισμένος κατά τη συνείδηση άνθρωπος δεν θρηνεί για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, τα μνημεία τον συγκινούν, αυτά για τα οποία, υποτίθεται, ταξιδεύει, αλλά συνήθως δεν επισκέπτεται ή, αν επισκέπτεται, η επίσκεψή του είναι αστραπιαία! Θεωρεί ότι από έλλειψη ανθρώπων δεν πάσχει ο πλανήτης μας! Ο κυνισμός και η υποκρισία στο μεγαλείο τους!

Παρ' όλα τα συμβαίνοντα ελάχιστη η κριτική του ισλάμ στη Δύση πέρα από τη φθηνή του γαλλικού περιοδικού, οι συντάκτες του οποίου έλαβαν «ένδικον μισθαποδοσίαν»!
Η «χριστιανική» Δύση παραμένει σταθερά αντιχριστιανική και εντείνει την οργή των μουσουλμάνων προκαλώντας βίαιες τις αντιδράσεις τους!

Αισθάνεται ακόμη, στην αφροσύνη της, ασφαλής.
Προς το παρόν αποκομίζουν οι πλουτοκράτες της κέρδη από τις φωτιές που ανάβουν σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Μέρος αυτών διαθέτουν για να αποκοιμίσουν την κοινή τους γνώμη, η οποία αποδέχεται ότι τα θραύσματα των μαρμάρων είναι πολυτιμότερα από το αίμα που χύνεται!
Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι!
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: