Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η “Νέα Τουρκία” του Ερντογάν θα ΄ναι διαμελισμένη! Δεν πρόκειται απλά για πρόβλεψη…

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Καθημερινά, όλο και περισσότεροι κυβερνητικοί παράγοντες χρησιμοποιούν τον όρο “Νέα Τουρκία”  σε αντιδιαστολή με την τουρκική Δημοκρατία. 

Η παλιά είναι η χώρα που διαμόρφωσε ο Κεμάλ και η νέα ο Ερντογάν.
Ο όρος, όμως, αυτός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον τίτλο του βιβλίου του Σταθμάρχη της CIA  στη Μέση Ανατολή Graham Fuller.

Το βιβλίο με τίτλο Τhe New Turkish Republic κυκλοφόρησε  στην Ουάσιγκτον το 2007. 
Στις σελίδες του αναπτύσσεται η θεωρία του ήπιου Ισλάμ με χώρα πρότυπο την Τουρκία.

Σίγουρα ο συγγραφέας βλέποντας την σημερινή Τουρκία   δεν θα αισθάνεται και τόσο υπερήφανος για τις θεωρίες του.

Ο Ερντογάν, στον οποίο επένδυσε πολλά τον διέψευσε πολλαπλώς.  

Αντί του ήπιου Ισλάμ, μετέτρεψε την Τουρκία σε μια  χώρα αντιδημοκρατική που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη και η παραβίαση των νόμων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Με τη συμπεριφορά αυτή της ηγεσίας της η Τουρκία απομονώθηκε από τη Δύση . Δεν έχει κανένα φίλο ή σύμμαχο στη διεθνή σκηνή.

Προσπαθεί με ύβρεις και λεονταρισμούς να παραμυθιάσει τις μάζες, αλλά το πρόσφατο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος απέδειξε ότι ο μισός πληθυσμός δεν τον πιστεύει.

Πριν λίγες μέρες  ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ  Richard Haas δήλωσε ότι η Τουρκία  δεν μπορεί πια να είναι εταίρος των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος βρυχάται και διατυμπανίζει ότι δεν θα επιτρέψει την ίδρυση κράτους στα βόρεια της Συρίας, αλλά ήδη το θέμα αυτό έχει δρομολογηθεί. 

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Βατικανό Sahyoun  Afrudi  δήλωσε ότι η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο, τα πολιτικά κόμματα και ο λαός του Ισραήλ πιστεύουν ότι είναι φυσικό δικαίωμα των Κούρδων ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Μετά το διαμελισμό του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας έφτασε και η ώρα της Τουρκίας.

Το ερώτημα είναι αν θα διαμελιστεί ειρηνικά ή με πόλεμο με το Ιράν , για να πετύχουν οι Αμερικανοί με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Δυστυχώς η Νέα Τουρκία του Ερτογάν, όπως γράφει και ο δημοσιογράφος Γιλμάζ Οζντίλ θα είναι χειρότερη ακόμα και από τις αφρικανικές φυλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: