Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Οριστική η πολεμική ανάφλεξη λόγω Τουρκίας στα Βαλκάνια: Σχέδιο υποταγής της Σερβίας σε κράτη-δορυφόρους της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

«Επιστροφή» των Τούρκων στα Βαλκάνια και πλήρη υποταγή των κρατών της περιοχής στον Σουλτάνο Ερντογάν είναι το σχέδιο που εμπλέκεται με τον αλβανικό εθνικισμό και την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».  


Σέρβοι ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι υπάρχει τουρκικό σχέδιο που αφορά την «εξύψωση» του αλβανικού εθνικισμού στα Βαλκάνια,  με στόχο την επιβολή  με την βία της υποταγής της Σερβίας και την υπαγωγή της στα κράτη-δορυφόρους της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που ετοιμάζεται στα Βαλκάνια.  

Πρόκειται για το σχέδιο που αυτήν την στιγμή υλοποιούν ο  Χασίμ Θάτσι, ο Έντι Ράμα και ο Ιονούζ Μουσλιού και αφορά την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».  

Πίσω από όλα αυτά πραγματικά ευρίσκεται ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να αποκτήσει νομιμότητα το σχέδιο του  για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια, εκτός όλων των άλλων και με την χρήση  των μέσων ενημέρωσης.

Το γεγονός όμως είναι ότι η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας (MIT) «οργώνει» στην κυριολεξία τα Βαλκάνια στήνοντας παρατήματα παντού όπου διαβιεί μουσουλμανικός πληθυσμός, προετοιμάζοντας έτσι την επίτευξη της νέας  τουρκικής  ηγεμονικής προσέγγισης για την «επιστροφή» των νέο-οθωμανών στα Βαλκάνια.

Οι τουρκικές υπηρεσίες παρακολουθούν όλες τις βαλκανικές χώρες, δίνοντας  ιδιαίτερη έμφαση στην Σερβία, την ΠΓΔΜ, τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο σύμφωνα με την Ερντογάν «ανήκει στην Τουρκία,», αποκαλύπτοντας  έτσι με  σαφήνεια τα μελλοντικά σχέδια  του Τούρκου προέδρου .
Προς στήριξη αυτών των στοιχείων αποκαλύπτεται το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας χρηματοδοτεί αδρά  στην ΠΓΔΜ το κόμμα BESA, το οποίο είναι επίσημα αλβανικό, ενώ ο ίδιος πιέζει τον Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς επαναλαμβάνοντας του συνεχώς ότι θέλει να «βοηθήσει» την περιοχή Σαντζάκ (διαβιούν χιλιάδες μουσουλμάνοι Σέρβοι) σίγουρα όμως όχι με καλό σκοπό.

Ο Σέρβος ειδικός επιστήμονας  Τσέντομιρ Άντιτς αναφέρει  ότι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Ερντογάν έδωσε νομιμότητα και στην ουσία το «πράσινο φως» στην δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».
«ο Ερντογάν απενεργοποιεί μια τρομερή βόμβα, εφαρμόζοντας μια θρησκευτο-πολιτικού τύπου εξωτερική πολιτική, η οποία τον έχει οδηγήσει  μέχρι σήμερα σε μεγάλες  αποτυχίες.

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που έχει εφαρμόσει ο ίδιος και  σε άλλες χώρες  όπως την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Ιράκ, το Ιράν και την Βοσνία . Τώρα ο Τούρκος πρόεδρος έχει φανατικούς θαυμαστές μόνον στις μουσουλμανικές περιοχές της Βοσνίας και πουθενά αλλού. Έχω εδώ και πολύ καιρό αποκαλύψει την ύπαρξη σχεδίου εξοπλισμού των Αλβανών από τους Τούρκους  στα Βαλκάνια, πυροδοτώντας νέα σενάρια .

Αυτός ο εξοπλιστικός πυρετός έχει αποστολή να συμπεριλάβει  όλες  οι χώρες των Βαλκανίων σε μια Οθωμανική Αυτοκρατορία. Στόχος του είναι να καταστήσει την Οθωμανική  παρουσία ισχυρότατη  στα Βαλκάνια.

Επειδή η αλήθεια είναι ότι ο Ερντογάν έχει μεγάλη δημοτικότητα στην Τουρκία, αλλά δεν είναι ένας καλός πολιτικός στην  εξωτερική πολιτική, το μέλλον του προδικάζεται πάρα πολύ δυσοίωνο για τον ίδιο. Είναι λίγο παράξενο, και το πως παίζει το παιχνίδι χρησιμοποιώντας λάθος τρόπους», ανέφερε ο  Antić.

Ο Ιστορικός Πρέντραγκ Μάρκοβιτς δήλωσε ότι «η στήριξη του Ερντογάν ήταν για τους εμπνευστές του σχεδίου της Μεγάλης Αλβανίας ( Θάτσι και Ράμα),  στην ουσία «το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να τους συμβεί», διότι τους έδωσε  το ελεύθερο να κάνουν και να λένε ότι θέλουν , χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους.

Ο Ερντογάν έχει αναμφίβολα «διάφορα σχέδια» για τα Βαλκάνια, αλλά  λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα του,  αυτά τίθενται εν αμφιβόλω.

 Το  σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας είναι εντελώς παράλογο, ακόμη και για τους ίδιους τους Αλβανούς. Ενώ η στήριξη του Ερντογάν στους Αλβανούς  έχει προκαλέσει  επίσης πολύ κακό, επειδή υποστηρίζονται  φανερά πλέον από τον πρόεδρο μιας μεγάλης χώρας .

Ο Τούρκος Σουλτάνος έχει σχέδια για τα Βαλκάνια, αλλά τώρα υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν», τονίζει  ο Μάρκοβιτς.
Υπενθυμίζουμε ότι ο  Ερντογάν σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι  ανέφερε επί λέξη ότι «η Τουρκία θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τους Αλβανούς αδελφούς, και αν είναι απαραίτητο θα αποσταλούν και τουρκικές  στρατιωτικές δυνάμεις».
Τόνισε επίσης,  ότι ο αλβανικός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τη δημιουργία ενός μεγάλου αλβανικού κράτους, και ότι ο UCK δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αντάρτες  Αλβανοί που υπερασπίζονται  την γη τους.
 Πρόκειται για σχέδιο πολλών χρόνων και όχι όπως νομίζουν μερικοί δηλώσεις της τελευταίας στιγμής λόγω δημοψηφίσματος.
Η Τουρκία έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή ένα σχέδιο που υπήρχε στα συρτάρια του τουρκικού γενικού επιτελείου, το οποίο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από τότε από όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις .
Μέσα σε αυτό αμφισβητείται ξεκάθαρα η κυριαρχία αριθμού ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, η δυτική Θράκη, η Νότια Βουλγαρία , περιοχές στα Βαλκάνια,  και γενικά αναφέρεται στην «επιστροφή» των Τούρκων στην περιοχή  μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας .
Η κατασκευή τόσων Τζαμιών και η αποστολή ιμάμηδων με την δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου πληροφοριών σε αυτό ακριβώς το σχέδιο  αποσκοπεί και λιγότερο στους υποστηρικτές του Τούρκου Ιμάμη Γκιουλέν.
Εμπόδιο στα σχέδια των νέο-οθωμανών είναι σαφώς η ορθοδοξία η οποία συνδέει πολλούς λαούς της περιοχής, οι Έλληνες , οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι οι οποίοι «γνωρίζουν» με ποιόν έχουν να κάνουν και …φυσικά η Ρωσία η οποία έχει «απλώσει τα πλοκάμια της» στα Βαλκάνια.
Η δημιουργία ενός ορθόδοξου τόξου θα είναι σε πολύ λίγο η μόνη επιβεβλημένη λύση στα άνομα και βρώμικα σχέδια των Τούρκων, οι οποίοι από «την χαρά τους …που εισέβαλαν σε Συρία και Ιράκ…δεν κρατιούνται» και θέλουν να βρουν αφορμή να κάνουν το ίδιο και στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: