Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Οι ΗΠΑ ανακήρυξαν δημοψήφισμα τον Οκτώβριο για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν – Βόμβα στα θεμέλια της Τουρκίας

Ποιος προειδοποιεί την Ελλάδα να προετοιμαστεί γιατί τα γεγονότα πλησιάζουν….
Βόμβα στα θεμέλια της Άγκυρας!

Τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ γεγονός που σηματοδοτεί πρώτον την μετωπική σύγκρουση Τουρκίας-ΗΠΑ η οποία πλέον πρέπει να θεωρείται μη αναστρέψιμη και δεύτερον, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Κουρδιστάν!

Πλέον πρέπει να κοιτάμε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις της Αγκύρας γιατί θα προσπαθήσει να «ρεφάρει».
Μια Τουρκία και ένας Ερντογάν σε απελπιστική κατάσταση είναι ικανός για όλα. Μάλιστα το δημοψήφισμα ανακηρύχθηκε ουσιαστικά από τις …ΗΠΑ!

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε την ευθύνη εκατομμυρίων καταπιεσμένων ( Δυτική Θράκη- Δωδεκάνησα) που εναποθέτουν τις ελπίδες μας σε εμάς ως Τουρκία.
Τα σύνορα μας δεν είναι 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα αλλά πολύ περισσότερο».

Η φράση αυτή του Ερντογάν την οποία αποκαλύψαμε χτες, δείχνει προς τα που θα κινηθεί ΚΑΙ δεν ειπώθηκε τυχαία σε περίοδο ψυχολογικής παράκρουσης.

Οπως  σας είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας ***Βρισκόμαστε προ συγκλονιστικών ανακατατάξεων:
Το ΝΑΤΟ ζεσταίνει μηχανές για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους – 100 φορτηγά γεμάτα αντιαρματικά TOW, Javelin, Milan έφτασαν στους Κούρδους – Μελλοντικός στόχος ο τουρκικός Στρατός στην κατάθεση του ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency), αντιστράτηγος των Πεζοναυτών, Vincent Stewart, ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας (Senate Armed Services Committee), παραδέχτηκε ότι η κουρδική ανεξαρτησία έχει δρομολογηθεί και ότι το ζήτημα δεν είναι «αν» θα επιτευχθεί, αλλά «πότε» θα γίνει αυτό, δεδομένων των συνθηκών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο και πλέον τα γεγονότα τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε  ο Vincent Stewart, επίκεντρο της κουρδικής κρατικής οντότητας θα είναι το βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία παρά τις καλές σχέσεις με τον Μπαρζανί, αυτές θα διαλυθούν γιατί η πετρελαιοπαραγωγός περιοχή του Κιρκούκ είναι πολύτιμη για τις ΗΠΑ ώστε να την μοιραστούν με τους Τούρκους.

Το γεγονός αυτό το είχαμε προαναγγείλει στο άρθρο μας  ***Ξηλώνεται το τουρκικό «πουλόβερ»: Γεννήθηκε επίσημα το Κουρδιστάν δια χειρός ΗΠΑ – Μαχαιριά στον Ρ.Τ.Ερντογάν από Μεσούντ Μπαρζανί – Σφοδρές αντιδράσεις από Άγκυρα (βίντεο, εικόνες) .

Τότε ο Β.Καπούλας στο άρθρο του ανέφερε χαρακτηριστικά κάτι που έδειχνε την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων:
«Το Επαρχιακό Συμβούλιο του Κιρκούκ (KPC) την Τρίτη ενέκρινε την έπαρση της σημαίας του Κουρδιστάν σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια.

«Η σημαία του Κουρδιστάν δεν αντιπροσωπεύει τους Κούρδους και μόνο αλλά είναι ένα σύμβολο της συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων,» δήλωσε ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου Κιρκούκ (KPC), Ταλαμπανί.

Μαζί με τον εθνικό κουρδικό ύμνο έγινε η έπαρση της σημαίας του Κουρδιστάν.

«Η έπαρση του σημαία του Κουρδιστάν στο Κιρκούκ στα δημόσια και κυβερνητικά κτίρια δεν είναι αντισυνταγματική, εφόσον εγκριθεί από την πλειοψηφία του συμβουλίου» δήλωσε ο Κυβερνήτης του Κιρκούκ.

«Είναι ώρα να ξεκινήσουμε να συζητάμε ένα «συναινετικό διαζύγιο» μεταξύ των αρχών του Ιράκ και του Κουρδιστάν (KRG)», ανέφερε ο εκπρόσωπος Safeen Dizayee.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε σοβαρό διάλογο με την Βαγδάτη για να φτάσουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση, μια λύση «συναινετικού διαζυγίου» είπε ο Dizayee

«Μπορούμε να είμαστε δύο καλοί γείτονες. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε και αυτός είναι ο μόνος τρόπος» πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί να συνεχισθεί το υφιστάμενο καθεστώς. Μιλάμε για τα σύνορα του Ιρακινού Κουρδιστάν και για μια ανεξάρτητη οντότητα» τόνισε και έριξε βόμβα μεγατόνων στη Τουρκία…

Αναφερόμενος στην Άγκυρα και πιθανές αντιδράσεις από τον Ρ.Τ.Ερντογάν τόνισε ότι:

«Εμείς δεν έχουμε καμία κουβέντα με την Τουρκία η οποία αντιμάχεται ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν».

Το δημοψήφισμα αυτό θα θέσει τις βάσεις τριχοτόμησης του Ιράκ  με βάση τη θρησκευτική βάση σε σουνιτικό και σιιτικό.
Το θέμα είναι τι θα πράξει ο Ρ.Τ.Ερντογάν;

Την ίδια στιγμή, η γειτονιά του προς το ιρακινό Κουρδιστάν, το τουρκικό Κουρδιστάν και το συριακό Κουρδιστάν, έχει πάρει φωτιά η οποία ενισχύεται καθημερινά από το …λάδι που ρίχνει ο ίδιος ο Ερντογάν.

Θα χάσει σε όλα τα επίπεδα εκεί και το γνωρίζει.
Έχει ανοικτά, λοιπόν, πολλά μέτωπα.
Και όλα μας αφορούν, άσχετα εάν νομίζουμε ότι δεν μας επηρεάζει το Κουρδικό.
Στην περίπτωση απρόβλεπτων εξελίξεων στο ευρύτερο Κουρδιστάν, το θηρίο θα ξεσπάσει και θα αντιδράσει στους αδύνατους.

Δεν ομιλώ με βάση κάποια πληροφόρηση -και το λέω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις αναφέρει ο ***Μ.Ιγνατίου σε άρθρο του και προειδοποιεί…
Aς δούμε τι λέει αναλυτικά:

«Πρόκειται για ανάλυση με βάση τα δεδομένα επί του πολεμικού πεδίου και των διπλωματικών μαχών, που χάνει καθημερινά. Για τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του, έχουν μιλήσει πρώτοι οι Αμερικανοί και οι αναφορές του περιγράφονται στα έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος των Wikileaks. Φοβάμαι ότι στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν αυτά τα έγγραφα.

Θα γνώριζαν με ακρίβεια ότι όταν πληγώνεται το «θηρίο» ξεσπά. Και επειδή δεν μπορεί να κτυπήσει τους Αμερικανούς, όπως θα επιθυμούσε, με βάση τη λογική μπορούμε να καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας: Χωρίς αμφιβολία, πρώτος στόχος της Άγκυρας είναι οι Κούρδοι αντάρτες του PKK και τα καταφύγια τους στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ενημερώσει ήδη τους Αμερικανούς για την πρόθεσή του να ξεκινήσει ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων μαχητών του PKK στο Ιράκ. Το ίδιο θα ήθελε να πράξει και εναντίον των μαχητών του YPG στη Συρία, αλλά η δεύτερη φορά θα είναι μοιραία για τις σχέσεις του με την Αμερική.

Δεν θα ανεχθούν άλλο κτύπημα εναντίον των πιο στενών συμμάχων τους, που είναι οι Κούρδοι της Συρίας.

Δεύτερος στόχος είναι η αδύνατη στρατιωτικά, αλλά ισχυρή διπλωματικά, Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Τουρκία θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί την έναρξη των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όμως, δεν είναι εύκολη υπόθεση για την κατοχική δύναμη μία νέα σύγκρουση επί του εδάφους.

Η σημερινή Κύπρος δεν είναι η ίδια με την Κύπρο του 1974. Τότε νίκησε η Τουρκία επειδή το νησί προδόθηκε από την ελληνική χούντα. Απαιτείται μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα για αποτελεσματική άμυνα.

Ο τρίτος στόχος του είναι το Αιγαίο και οι περιοχές που θεωρεί «γκρίζες».
Η ελληνική ηγεσία, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, μέχρι τον Πρόεδρο Παυλόπουλο στην Κωνσταντινούπολη, προσπάθησαν να τον πείσουν ότι η Ελλάδα δεν είναι απειλή για την Τουρκία. Βεβαίως δεν είναι απειλή, διότι ούτε θέλει ούτε μπορεί.

Αλλά, την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει η παραμικρή πολυτέλεια για άλλες υποχωρήσεις στο Αιγαίο.
Τι θα κάνουν δηλαδή; Να του δώσουν νησιά;

Ούτε στα πιο σαδιστικά όνειρά τους. Αντί, λοιπόν, οι ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία να τον καλοπιάνουν με δουλοπρέπεια και με τον τρόπο αυτό να του δείχνουν την αδυναμία τους, είναι καλύτερο και πρέπον να ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις.

Όλοι οι άνθρωποι στη διανοητική και ψυχική κατάσταση του Ταγίπ Ερντογάν, είναι μεν απρόβλεπτοι, αλλά όταν βρουν αντίσταση καθίστανται αυτόματα και δειλοί.
Οι αρμόδιοι στην Αθήνα και τη Λευκωσία δεν χρειάζεται να κάνουν τα παλικάρια ούτε να ρίχνουν νερό στο μύλο του Προέδρου της Τουρκίας.
Έχουν μόνο υποχρέωση να προστατέψουν τις Θερμοπύλες, όπως ορκίστηκαν να κάνουν…»







Δεν υπάρχουν σχόλια: