Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ! ΝΕΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΒΟΜΒΑ- ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ Ή «ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»!!!
(ΦΩΤΟ)

Σε διακοπή της λειτουργίας του δικτύου franchise προχώρησε η γνωστή αλυσίδα. Τι αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

Η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Karavan, που πρωταγωνιστούσε στην αγορά των ανατολίτικων γλυκών βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο.

Φέρεται να έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των 5 (Χολαργό, Πεύκη, Δροσιά, Παλαιό Φάληρο και Πειραιά) από τα 6 καταστήματα franchise που είχε αναπτύξει τα περασμένα χρόνια ενώ σύντομα αναμένεται να κλείσει και το έκτο κατάστημα στην Γλυφάδα.

Η ενημέρωση του κοινού έγινε με θυροκόλληση ανακοίνωσης στις εισόδους των καταστημάτων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρείας «Αγαπητοί μας πελάτες, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς η αλυσίδα καταστημάτων Karavan θα πάψει να λειτουργεί πλέον.

Σας ευχαριστούμε θερμά που μας υποστηρίξατε τόσα χρόνια με την αγάπη σας. Με εκτίμηση, Karavan».

karavan1
Ανοικτά παραμένουν πλέον μόνο το κατάστημα της Γλυφάδας και αυτό στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι μέχρι να διατεθεί το απόθεμα. Παράλληλα έχει «κατέβει» και η ιστοσελίδα της αλυσίδας με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει σύντομα.

Ιστορία 37 χρόνων
Τα Karavan ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 1982 και ήταν η μόνη αλυσίδα ανατολίτικων γλυκών που επιβίωσε για πάνω από 30 χρόνια στην Αθήνα.


Είχε αναπτύξει πάνω από 100 διαφορετικές συνταγές στον μπακλαβά και τα άλλα σιροπιαστά γλυκά με τελευταία εξέλιξη τα γλυκά αυτής της κατηγορίας με στέβια.

Παράλληλα είχε πατέντα για τον DIY μπακλαβά όπου ο καταναλωτής απλώς τον ζέσταινε και πρόσθετε νερό.

Και βέβαια πρέπει να θυμηθούμε ποιες άλλες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες έβαλαν λουκέτα στα χρόνια της κρίσης!

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η άλλοτε ισχυρή αλυσίδα γυναικείων ενδυμάτων οδηγείται σε οριστικό «λουκέτο» καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και ήδη την τελευταία 5ετία βρίσκεται σε κατακόρυφη συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Το 2010 η φίρμα έκανε κύκλο εργασιών περί τα 26 εκατ. ευρώ, όμως η κρίση «χτύπησε» τις πωλήσεις, με αποτέλεσμα το 2014 να πέσει σε τζίρο μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, μετέωροι μένους και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοι της επιχείρησης, καθώς απολύθηκαν χωρίς να λάβουν τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Η Χαλυβουργική
Η Χαλυβουργική ήταν για χρόνια ένα από τα σύμβολα της βαριά βιομηχανίας στην Ελλάδα.


xalivouir
Η συγκεκριμένη επιχείρηση που είχε περάσει δύσκολες μέρες γύρω στο 1980, ήταν από τη δεκαετία του 1990 και μετά ένα από τα παραδείγματα ενός νέου γύρου ανάπτυξης και της μεταλλουργικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ιδίως από τη στιγμή που μπορούσε να εκμεταλλευτεί τόσο τις εξαγωγές όπως και τη μεγάλη ζήτηση των προϊόντων της για τα μεγάλα έργα στο εσωτερικό της χώρας.

Μειωμένες πωλήσεις, αυξημένα κόστη και δυσκολία ως προς τη δυνατότητα των βασικών ιδιοκτητών να συνεισφέρουν, ήταν επόμενο να οδηγήσουν σε αυτό το πρόβλημα.

Η Κλωστοϋφαντουργία
TXymIUmz0wJtUpz1KjUt-600x337
Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, παρότι πρωταθλήτρια στο «ράλι» του χρηματιστήριου το 1999 δέκα χρόνια μετά θα βρεθεί σε βαριά κρίση, με μεγάλες ζημιές και τεράστια χρέη στις Τράπεζες και ακόμη και σήμερα παρά τα αλλεπάλληλα σχέδια για επαναλειτουργία της αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Αποτέλεσμα εργοστάσια με ιστορικούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες παραμένουν κλειστά.

Η Neoset
17772132_neoset2
Το 2014 γράφτηκε και το τέλος της Neoset, μιας εμβληματικής εταιρείας στο χώρο του επίπλου που δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος συσσωρευμένων ζημιών ύψους δεκάδων εκατομμυρίων.

Η ΑΓΝΟ
agno-600x273
Ανάλογη ήταν η τύχη μιας ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας, της ΑΓΝΟ, που έβαλε λουκέτο οδηγώντας στην ανεργία 375 εργαζομένους.

Η Softex
24090208_16159010-600x387
Από τη μεριά της η ιστορική βιομηχανία Softex οδηγήθηκε ουσιαστικά για δεύτερη φορά σε κατάρρευση.

Παρότι είχε ανασυγκροτηθεί μετά την κρίση που είχε περάσει τον καιρό των «προβληματικών επιχειρήσεων», δεν μπόρεσε το 2015 να αντέξει το κόστος μιας πυρκαγιάς σε ένα από τα εργοστάσια και οδηγήθηκε στο κλείσιμο.

Είχε προηγηθεί στον ίδιο κλάδο και το κλείσιμο της Diana το 2012, ύστερα από 32 χρόνια λειτουργίας.

Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ
Atlantic-768x576-600x450
Ήδη από το 2009 είχε αρχίσει η μεγάλη κρίση των σούπερ μάρκετ Ατλάντικ που κορυφώθηκε με την πτώχευση του 2011, βάζοντας τίτλους τέλους σε μια επιχείρηση που κάποτε είχε 3500 εργαζομένους και 2000 προμηθευτές.

Τα Spider Stores
sprider1
Το 2013 έκλεισαν το 40 Sprider Stores, αφήνοντας 800 εργαζομένους στο δρόμο.

Η Ηλεκτρονική Αθηνών
ηλεκτρονικη-600x400
Το μεγάλο «μπαπ» έγινε, όμως, με την πτώχευση της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» το 2016. 60 χρόνια παρουσίας, 44 καταστήματα στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο, με 450 εργαζομένους είχε η Ηλεκτρονική Αθηνών όταν έκλεισε το Μάρτιο αποτελώντας ένα από τα πρώτα μεγάλα θύματα των capitalcontrols.

Ο Fokas
fokas
H Fokas, μία από τις ισχυρότερες εταιρείες ένδυσης και υπόδησης πτώχευσε τον Μάρτιο του 2014 με 80 χρόνια παρουσίας.

Τα υψηλά αυτά έξοδα, τα μεγάλα κόστη διοικητικής λειτουργίας και η αύξηση των υποχρεώσεων, όπως προκύπτει από τις δημοσιοποιημένες λογιστικές καταστάσεις, σε συνδυασμό με τη ραγδαία πτώση των πωλήσεων από το 2010, οδήγησαν σε ζημιές την Fokas.

Kαι δεν συμπεριλάβαμε τους εκαντοντάδες μικρο-επιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο όλα αυτά τα χρόνια ή αυτούς που συνεχίζουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους καταγράφοντας ζημιές τους περισσότερους μήνες του χρόνου!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: