Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων στην Τουρκία, καθώς ενώ ο Μεχμέτ Οζασέκι ξεκίνησε πολύ δυνατά, παίρνοντας μεγάλη διαφορά, ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Μανσούρ Γιαβάς, έχει πάρει κεφάλι και πλέον προηγείται με ισχνή διαφορά (49,0% έναντι 48,19% με καταμετρημένο το 46,39%).

 
Με την άρση της απαγόρευσης από το Ανώταστο Εκλογικό Συμβούλιο μεταδίδονται πλέον και επίσημα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Σύμφωνα με αυτά αν και το δείγμα δεν είναι ακόμη αρκετά αντιπροσωπευτικό για δημοτικές εκλογές ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη να με 51,7% έναντι 45,6% του Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ έχει καταμετρηθεί το 35% των ψήφων.

Στην Σμύρνη δεν φαίνεται κάποια έκπληξη καθώς ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουντς Σογιέρ προηγείται με 58,37% έναντι 37,4% του Νιχάτ Ζεϊμπέκι (AKP) με καταμετρημένο περίπου το 25% των ψήφων.


ΚΛΙΜΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 παράνομη οπλοφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα, ενώ άλλα δύο είχαν χάσει την ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.
 
 
Συνολικά στους 4, ανέρχονται, σύμφωνα με αυτή την επίσημη ανακοίνωση, οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες συμπλοκές και γίνεται και μια σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014 όπου σημειώνεται πως τότε είχαν σκοτωθεί 14 άτομα την ημέρα των εκλογών και 5 πριν την ημέρα των εκλογών.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σοβαρότερο επεισόδιο καταγράφηκε στην περιοχή της Μαλάτειας, όπου έχασαν τις ζωές τους από πυροβολισμοί δυο άνθρωποι.

Σύμφωνα με το BBC, οι νεκροί είναι πατέρας και γιος, εκλογικοί αντιπρόσωποι του συντηρητικού, μουσουλμανικού κόμματος Saadet (Κόμμα της Ευτυχίας).

Επεισόδιο με τουλάχιστον 9 τραυματίες σημειώθηκε και σε ένα εκλογικό κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ.
 
Ενας χρήστης του Twitter κατέγραψε τη στιγμή που οξύνονται τα πνεύματα:
Ενσωματωμένο βίντεο
medya blok@medyablok
 
Diyarbakır'da sandık başında kavga: 1'i ağır 2 yaralı
42 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
Στην πόλη Σανλιούρφα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας κατά τη διάρκεια συμπλοκής ψηφοφόρων έξω από εκλογικό κέντρο τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άτομα.

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, οι συμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν από πέτρες και ρόπαλα μέχρι και πιστόλια για να επιτεθούν σε οπαδούς αντιπάλων παρατάξεων με την αστυνομία να είναι απούσα και τα επεισόδια να γενικεύονται προκαλώντας χάος στην περιοχή.

0x0-son-dakika-sanliurfada-muhtarlik-kavgasi-cok-sayida-yarali-var-1554036344953.jpg
Οι 12 εξ αυτών τραυματίστηκαν πιο σοβαρά κι έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης.