Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η Μέρκελ απέκλεισε την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα

germany5
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο της διαγραφής του χρέους της Ελλάδας, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο  ειδήσεων  Agence France-Presse.



Οι διεθνείς δανειστές, υπενθύμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, αρνήθηκαν  να διαγράψουν τα χρέη, αλλά  οι τράπεζες «συγχώρεσαν την  Ελλάδα δίνοντας  πολλά δισεκατομμύρια.

 Δεν βλέπω  όμως το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους»,  δήλωσε η Μέρκελ.


Η Γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε όμως, για την συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, με βασική όμως προϋπόθεση την   εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από αυτήν .


Η Ευρώπη, τόνισε η Μέρκελ, «θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα»,  άλλα  και οι υπόλοιπες χώρες, απαιτούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις κατάλληλες  μεταρρυθμίσεις και να σωθεί».


Η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ πρόκειται να περιμένουν για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, πρόσθεσε η Μέρκελ.


Το Ελληνικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Ιανουαρίου, απαιτώντας αναδιάρθρωση ή μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους που ευρίσκεται στα στην κατοχή των ξένων πιστωτών, κυρίως την ΕΕ και το ΔΝΤ.


Το συνολικό ποσό του ελληνικού χρέους ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό πάνω από 150 τοις εκατό του ΑΕΠ, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εξυπηρέτηση του χρέους και την οικονομική ανάπτυξη κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.


Στις 30 Ιανουαρίου 2015, ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης  είπε ότι, η Αθήνα δεν είχε την πρόθεση να συνεργαστεί με την αποστολή της «τρόικας» (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ). 


Η συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Deysselblumom, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, κατέληξε σε μια έντονη διαμάχη.


Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στην διαγραφή ή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.


Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η ΕΕ με προεξάρχουσα την Γερμανία, πιέζουν όλο και πιο πολύ για να μην χάσουν τα κεκτημένα τους.


Υπενθυμίζουμε λοιπόν στο Βερολίνο, ότι ούτε και εμείς θα διαγράψουμε το κατοχικό δάνειο , που παράνομα έλαβε ο εν ελλάδι γερμανικός στρατός.


Το δάνειο αυτό υπάρχει νομική οδός, να αναγνωρισθεί και να αναγκαστεί η Γερμανία να το ξεπληρώσει.


Όσο για τις  σαθρές δικαιολογίες ότι δήθεν το θέμα έχει κλείσει και η Ελλάδα έχει αποζημιωθεί, και εκατομμύρια έλληνες βρήκαν δουλεία στην Γερμανία, είναι όλα ψεύδη.


Πρώτον διότι ένα μικρό ποσό που εδόθη ήταν για συγκεκριμένη πράξη , και αφορούσε  μαζική εκτέλεση ελλήνων. 

Δεύτερον οι έλληνες που βρήκαν δουλεία στην Γερμανία, δούλευαν σε εργοστάσια που κινούνταν με αμερικανικά κεφάλαια , και όχι φυσικά γερμανικά.  


Αυτό το υπενθύμισε ο αμερικανικός τύπος εν ευθέτω χρόνο στο Βερολίνο, μαζί με την διεθνή διάσκεψη για την παραγραφή του γερμανικού χρέους το 1953.

Δεν υπάρχουν σχόλια: