Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σε ηλικία 90 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Μάριος Χριστοδουλίδης

ellhnes-hrves-gribas_2
Σε ηλικία 90 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Μάριος Χριστοδουλίδης, ο άνθρωπος που για τρία ολόκληρα χρόνια, έκρυβε μαζί με τη σύζυγο του Έλλη Χριστοδουλίδου, τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή, στο σπίτι τους στον Άγιο Νικόλαο Λεμεσού.


Όπως δήλωσε φίλος του αποθανόντα, «η οικογένεια του αγωνιστικού κόσμου από σήμερα πενθεί ένα λαμπρό αγωνιστή της ΕΟΚΑ, ένα καλό φίλο ένα εξαίρετο άνθρωπο, το Μάριο Χριστοδουλίδη.
Ο Μάριος Χριστοδουλίδης ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος πολύ καλός και για τους αγωνιστές, για εμάς τους αγωνιστές, έφερε ένα πολύ βαρύ φορτίο.

Εάν είχε συλληφθεί ο Μάριος και μιλούσε και είχε συλληφθεί ο Διγενής καταλαβαίνετε τι αντίκτυπο θα είχε σε ολόκληρο τον ελληνισμό, θα κατάρρεε η οργάνωση ολόκληρη, θα είχαμε τρομακτικές συνέπειες».

Untitled
Ο Μάριος Χριστοδουλίδης, επέλεξε συνειδητά να αγωνιστεί για την πατρίδα του και εμφανιζόταν πάντα έτοιμος να θυσιάσει ακόμη και τη ζωή του.
Είχε ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα αφού για τρία ολόκληρα χρόνια από το 1956 έως το 1959 στο μικρό υπόγειο, στο σπίτι του, κρυβόταν ο ίδιος ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ ο οποίος κατηύθυνε από εκεί το νικηφόρο αγώνα.

«Ήτανε τυχερή η Κύπρος που είχε αυτό τον άνθρωπο», δήλωσε ένας ακόμη φίλος του αποθανόντα.
Ο Μάριος Χριστοδουλίδης δεκαετίες μετά, δήλωνε στην σύζυγο του συγκινημένος αλλά και πολύ περήφανος γιατί υπηρέτησε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Μάλιστα, λίγη ώρα προτού πεθάνει, είπε στην σύζυγο του Έλλη, να μην αφήσει ποτέ το καντήλι του αρχηγού να σβήσει.
Η κηδεία του Μάριου Χριστοδουλίδη θα τελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: