Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Σε επιφυλακή οι Ενοπλες Δυνάμεις στο Α.Αιγαίο - Η Αγκυρα υλοποιεί την απειλή της: Πνίγει τα νησιά με Αφρικανούς!

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82
ΕΝΩ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Συνολικά 266 μετανάστες έχουn φτάσει στις ελληνικές ακτές σήμερα μέχρι αυτή την ώρα σε Χίο και Λέσβο με την τουρκική Ακτοφυλακή να έχει εξαφανιστεί και ενώ υπάρχει η πληροφόρηση ότι οι Τούρκοι έχουν «ανοίξει» τους καταυλισμούς μεταναστών-προσφύγων στην βορειοδυτική Τουρκία.

 
Η άφιξη 66 μεταναστών και προσφύγων στη νησίδα Πάσπαργο της Χίου ήρθε να προστεθεί σε τέσσερις διελεύσεις οι οποίες έγιναν σήμερα τα χαράματα στη Λέσβο κατά τις οποίες περισυλλέχθηκαν από τη θάλασσα άλλα 200 άτομα.

 
Η βάρκα εντοπίστηκε από το ιταλικό σκάφος της Frontex που εκτελεί περιπολίες στη Χίο και αφού είχε εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Και οι 66 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

 
Ας σημειωθεί ότι τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο, πληροφορίες από τις διωκτικές λιμενικές αρχές αναφέρουν ότι τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, που συνήθως επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή των συνόρων στο βόρειο Αιγαίο, «έχουν εξαφανιστεί».

 
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στις περιοχή τέθηαν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, προκειμένου να συνδράμουν τις  δυνάμεις της FRONTEX, της ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και να είναι έετοιμοι για την περίπτωση που στην θέση της τουρκικής Ακτοφυλακής, εμφανιστεί το τουρκικό Ναυτικό...

 
Οι αφιχθέντες που επέβαιναν στις βάρκες και είναι Αφρικανοί, όλοι έδωσαν την πληροφορία ότι διέμεναν σε κλειστούς καταυλισμούς στη βορειοδυτική Τουρκία, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες «άνοιξαν» αφού εγκαταλείφθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

 
Οι ίδιες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι χιλιάδες είναι οι Αφρικανοί, κυρίως από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Αφρικής, που έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν τρόπο να περάσουν στα νησιά.

 
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ηχηρή απουσία της τουρκικής Ακτοφυλακής δείχνουν ότι πρόκειται για τουρκικό σχεδιασμό που λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή.

 
Aυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας διπλής απειλής. Η Τουρκία φαίνεται πως ξεκινάει να μην εφαρμόζει την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει σχέδια επανεφαρμογής της Συνθήκης του Δουβλίνου, η οποία προβλέπει πώς όποιοι μετανάστες ή πρόσφυγες καταλήγουν σε ευρωπαϊκό έδαφος θα επιστρέφουν στην πρώτη χώρα απ'όπου εισήλθαν δηλαδή σχεδόν πάντα από την Ελλάδα.

 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει την επανέναρξη των μεταφορών αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, η οποία διευκρινίζεται ότι δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, θα αφορά όσους εισήλθαν παράτυπα στην Ελλάδα μετά τις 15 Μαρτίου 2017, ενώ θα εξαιρούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

 
Συνεπώς συμφέρει την Τουρκία να στείλει ότι έχει τώρα στην Ελλάδα.

 
Στην Ελλάδα βρίσκονται 62.500 μετανάστες και πρόσφυγες και μάλλον άλλες 7.000 πουπεριφέρονται στην χώρα χωρίς να φιλοξενούνται πουθενά και κάνουν ότι θέλουν.

 
Έτσι λοιπόν η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποθήκη» ψυχών και η ΕΕ είναι αποφασισμένη να κρατήσει την «αποθήκη» κλειστή για πάντα αδιαφορώντας τι θα συμβεί στους «αποθηκάριους» Έλληνες πολίτες.

 
Φυσικά προκύπτει το ερώτημα αν είναι τυχαίο που η ΕΕ επαναφέρει την Συνθήκη του Δουβλίνου την στιγμή που η Τουρκία αποφασίζει να «αδειάσει» τους καταυλισμούς της.
 
Μάλλον οι Ευρωπαίοι είχαν την απάντηση έτοιμη από καιρό, για αυτούς άλλωστε είναι δίχως κόστος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: