Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

O «ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ» TOY ΡΩΜΑΝΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΦΟΛΚΛΟΡ ΝΥΧΤΑ» ΜΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!50 ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ «ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

kolasi

(Χθες)ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.

(Χθες)Επεισόδια με φωτιές, οδοφράγματα και μολότοφ βρίσκονται εξέλιξη στα Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές εκσφενδονίζουν πέτρες, μολότοφ και… βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Aπό έκρηξη βόμβας μολότοφ έσπασαν τζάμια εισόδου πολυκατοικίας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 18 προσαγωγές
a3
H αστυνομία έχει πάρει εντολή από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής , οι δημοσιογράφοι να μείνουν μακριά από το… πεδίο των μαχών.
Έτσι οι αστυνομικοί κλείνουν το δρόμο στους δημοσιογράφους.

epeisodia-exarxeia1
Μετά από έντονες πιέσεις, οι εντολές προς τους αστυνομικούς σχετικά με την πρόσβαση των δημοσιογράφων, άλλαξαν.
Οι εκπρόσωποι του Τύπου που βρίσκονται επί τόπου έχουν πλέον την ευχέρεια να κινηθούν, μόνο όμως με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας.

a4
Χαμός γίνεται στην Τοσίτσα. Βροχή οι μολότοφ προς τα ΜΑΤ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχονται μάλιστα μολότοφ και από ταράτσες πολυκατοικιών της περιοχής.

a1
a2
epeis1  

Η ένταση ξεκίνησε πριν καν ολοκληρωθεί η πορεία μνήμης για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς αντιεξουσιαστές είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν ανάψει φωτιές κοντά στο Πολυτεχνείο, ενώ η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρισκόταν σε εξέλιξη.

epeisodia1
Η πορεία ολοκληρώθηκε υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό και χωρίς κανένα παρατράγουδο. Ωστόσο, από την αστυνομία εκφράζονται φόβοι για την εξέλιξη τις επόμενες ώρες, καθώς στην πορεία μετέχουν με πολύ ισχυρό μπλοκ οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν και εκείνοι στα Εξάρχεια.
g4
Πάντως, και αυτή τη φορά, φαίνεται ότι επικρατεί το δόγμα «αφήστε να τα κάψουν στα Εξάρχεια», όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές είχαν εντοπισθεί περίπου 150 μολότοφ έτοιμες προς χρήση σε σπίτι στην οδό Νοταρά, ενόψει των συγκεντρώσεων για την επέτειο της δολοφονίας.

g5
Και ενώ στα Εξάρχεια γίνονται μάχες μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων καταστολής, οι δύο σταθμοί του Μετρό που είχαν κλείσει με εντολή της αστυνομίας, άνοιξαν για το κοινό.
Πρόκειται για τους σταθμούς «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα».
epeisodia-exarxeia2
Δεν περιορίζονται στη Στουρνάρη τα επεισόδια.
Επιθέσεις προς τις συγκεντρωμένες δυνάμεις των ΜΑΤ υπάρχουν και στην οδό Σολωμού.
epeisodia2
50 ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ «ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια έκαψαν δύο αυτοκίνητα και τα έβαλαν για οδοφράγματα.
Επεισόδια στην οδό Στουρνάρη με φωτιές στα οδοφράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μια ισχυρή φωτοβολίδα με πιστόλι…
a1
Έχουν βάλει φωτιά σε κάδους και πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων πέτρες και βόμβες μολότοφ.
g1
g2
g3
Συγκεντρωμένοι πετούν βεγγαλικά και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Πολυτεχνείου, πιθανότατα για να αποφευχθεί ο «κλεφτοπόλεμος» με ορμητήριο το ιστορικό κτίριο.
epeis2
epeis3
epeis4
Πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα των αντιεξουσιαστών δεν αριθμεί περισσότερα από 50 άτομα με τον συγκεκριμένο αριθμό όμως να αυξάνεται.
a3
Ðïñåßá óôç ìíÞìç ôïõ ÁëÝîç Ãñçãïñüðïõëïõ ôçí Ôñßôç 6 Äåêåìâñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
a2
Συγκεντρωμένοι πετούν βεγγαλικά και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Πολυτεχνείου, πιθανότατα για να αποφευχθεί ο «κλεφτοπόλεμος» με ορμητήριο το ιστορικό κτίριο.
eksa



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: