Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

To ΠΝ της Κύπρου αποκτά Σκάφος ανοιχτής θαλάσσης…Τουρκικά μαχητικά στο FIR Λευκωσίας!

5fc44e02ff8430967370e61747c6b0ea_l

Με κάθε επισημότητα γιόρτασε το Πολεμικό Ναυτικό τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο.


Ο Επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στη  Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη», στο Μαρί, στην παρουσία του  Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς.


Τον ερχόμενο Νοέμβριο το Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου θα αποκτήσει το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης, αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού του Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη», στο Μαρί.


Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν όλοι οι ηρωικοί νεκροί του Πολεμικού ναυτικού, από το, μέχρι τους ήρωες της 11ης Ιουλίου, κατά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση.

 Ο Υπουργός Άμυνας επιβιβάστηκε στην Άκατο κι έριξε στεφάνι στη θάλασσα, προς τιμήν και εις μνήμην των ηρώων.

f14dff56554c51425ea190967a8380f1_xl
ΥΠΑΜ της Κύπρου : Η Τουρκία παραβιάζει  συστηματικά το FIR  Λευκωσίας!


Η Τουρκία δεν παραβιάζει μόνο σήμερα, παραβιάζει δυστυχώς από τότε που συνεχίζεται η παράνομη κατοχή της πατρίδας μας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος σχολίαζε την παρουσία Tουρκικών μαχητικών στο FIR  Λευκωσίας στο πλαίσιο διεθνούς άσκησης στην οποία μετέχουν άλλες πέντε χώρες.


Η Κυπριακή Δημοκρατία ανέφερε ο Υπουργός, προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διπλωματικά διαβήματα, προκειμένου να καταγγελθεί αυτή η παραβίαση, ανέφερε ο Υπουργός.


Για τη διεξαγωγή της Διεθνούς άσκησης ήταν ενήμερο και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

 Σχετικά ο Υπουργός ανέφερε ότι «προφανώς δεν μας ενημερώνουν αλλά λαμβάνουμε γνώση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: