Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Τ. Γιαννίτσης: «Τα πετρέλαια δεν θα λύσουν το πρόβλημα»


Τα πετρέλαια που βρίσκονται ανατολικά της Θάσου και το Ιόνιο θα βοηθήσουν μεν αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα, εκτιμά ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων Τάσος Γιαννίτσης.

«Υπάρχουν δυνατότητες άντλησης πετρελαίου ανατολικά της Θάσου και στο Ιόνιο αλλά θα είναι τύπου Πρίνου. Θα βοηθήσουν αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ρ/σ «ΑΘΗΝΑ 984».

Επίσης, ο κ. Γιαννίτσης υπογράμμισε ότι εφόσον δεν λυθούν εκκρεμότητες, όπως η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, είναι ουτοπικό να συζητάμε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το 2004 είχε γίνει προεργασία και καταγραφή απόψεων σε τεχνικά ζητήματα όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ωστόσο ουδέποτε ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις.

Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση χρέους, ο κ. Γιαννίτσης εκτίμησε ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας και η κατάρρευση της ευρωζώνης «δεν είναι ορατός κίνδυνος», ενώ υποστήριξε ότι ηκρατικοποίηση των τραπεζών είναι «έσχατη λύση», που προϋποθέτει ότι μετά την εξυγίανσή τους, θα επιστρέψουν στα χέρια ιδιωτών.

newscode

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΓΙΑΝΙΤΣΙ ;