Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η Άγκυρα θέλει να «ασφαλίσει» τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης!

129478649894515000

Απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας συνιστά η παροχή ασφάλισης και υγειονομικής κάλυψης για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, όπως τουλάχιστον αυτή προαναγγέλθηκε από τον βουλευτή Ανδριανούπολης του κυβερνώντος τη γείτονα ισλαμικού κόμματος ΑΚP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου (στη φωτογραφία με τον Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του).


Η προαναγγελία έγινε σε γεύμα «ιφτάρ» που παραχώρησε σε Δυτικοθρακιώτες στην καταγωγή μουσουλμάνους που διαμένουν στην Τουρκία.

Στην ανθελληνική εκδήλωση έγιναν φυσικά πολλές αναφορές για τα «προβλήματα» που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι στην Δυτική Θράκη, ενώ προτάθηκε για άλλη μια φορά η δυνατότητα δημιουργίας εκ μέρους της Τουρκίας «παράλληλων» υποδομών, που όμως θα έχουν ως αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων και την απομάκρυνσή τους από τον ελληνικό εθνικό κορμό, κάτι που φυσικά αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τουρκίας.

 Ο Τούρκος βουλευτής δεν έκρυψε τις προθέσεις της γείτονος: αυτά όλα (όπως η κατάθεση ασφαλιστικών εισφορών!) θα γίνουν μέσω της τουρκικής τράπεζας Ziraat, που ήδη δραστηριοποιείται, με την ανοχή των ελληνικών αρχών, στην περιοχή.

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής: «Θα ήταν ίσως κατανοητή η - με αντίτιμο βέβαια - προσφορά βουλευτών και παραγόντων της γειτονικής χώρας να προσφέρουν σε Έλληνες πολίτες υπηρεσίες Υγείας, αν είχαν εξαντλήσει πρώτα τις υποχρεώσεις περίθαλψης προς τους πολίτες της χώρας τους, από τους οποίους και εκλέγονται.
 Πράγμα, που από πληροφορίες, δεν συμβαίνει. Να τους ενημερώσουμε όμως ότι στην Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας που παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ώστε να μην χρειάζονται αυτόκλητους και με το αζημίωτο -από κάθε άποψη- ‘σωτήρες' και ‘φιλάνθρωπους' από το εξωτερικό. Για αφελείς, ας ψάξουν αλλού και όχι στην Ελλάδα».
Τους «σωτήρες» όμως κ. Πεταλωτή, κάποιοι τους αποθράσυναν με την ενδοτικότητά τους... 
Και αυτοί, ήταν οι παράγοντες των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και των κομμάτων της αριστεράς στη Δυτική Θράκη, οι οποίοι μπήκαν στη λογική της συνδιαλλαγής με το προξενείο. 
«Δώσε θάρρος στο χωριάτη», λένε στα χωριά μας και είμαστε σίγουροι ότι τη γνωρίζετε κ. Πεταλωτή και λοιποί των αστικών κομμάτων, την παροιμία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: