Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μέγα κοινωνικό πρόβλημα η κατάθλιψη στην Τουρκία

Ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς στην Τουρκία, τα ποσοστά των ατόμων που υποφέρουν από κατάθλιψη, κάνοντας πολλούς σχολιαστές να μιλούν για φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960. 


Σύμφωνα με άλλους σχολιαστές, το πρόβλημα είναι εγγενές με την ανάπτυξη μιας χώρας, όπως αποδεικνύουν σχετικά στατιστικά στις σύγχρονες και αναπτυγμένες χώρες ανά τον κόσμο.

Η χρήση αντικαταθλιπτικών έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, προειδοποιούν ειδικοί ιατροί. 

Από το 2006 που η καταναλώνονταν περίπου 26 εκατομμύρια αντικαταθλιπτικά χάπια, το 2010 το σχετικό νούμερο είχε ανέλθει στα 34 εκατομμύρια. 

Το δε παγκόσμιο στατιστικό ότι το 30% των πιο κερδοφόρων φαρμάκων στον κόσμο είναι αντικαταθλιπτικά, αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και συνδέεται με την εξέλιξη κρατών και κοινωνιών.

Οι ψυχίατροι διευκρινίζουν ότι συμβολή στη μείωση της ασφάλειας που επιθυμεί εκ της φύσεώς του να αισθάνεται κάθε άνθρωπος μπορεί να έχουν από τη μεγάλη κίνηση στους δρόμους, την απουσία χώρων πρασίνου και αναψυχής, μέχρι τον υπερβολικά ανταγωνιστικό χαρακτήρα της σύγχρονης εργασίας. 

Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι και στην Τουρκία ζητούν τη βοήθεια ειδικών, κάτι το οποίο είναι λογικό και για έναν ακόμα λόγο: 

Τη γενικότερη περιφερειακή ανασφάλεια και χρονίζοντα προβλήματα της τουρκικής κοινωνίας.
www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: