Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ’92 Ε.Βενιζέλος: “Ευκαιρία οι εκλογές” – Για να συνεχιστεί η “ληστεία” των Ελλήνων;

AAAQ11
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «μεγάλη ευκαιρία» τις εκλογές που θα προκύψουν σε περίπτωση μαζικής παραίτησης των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου.


Προφανώς ψάχει μία ευκαιρία επιβίωσης προκειμένου να συνεχίσει το καταστροφικό έργο σε βάρος της Ελλάδας και τη μεγάλη "ληστεία" του ελληνικού λαού που επι δεκαετίες έκανε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα στηρίζοντας την κυβέρνηση-όργανο των ξένων δανειστών. 

Τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι εκλογές για τη μνημονιακή κυβέρνηση και την αναγνώριση της πράξης της Χρυσής Αυγής που θα δώσει την ευκαιρία στο λαό να ξαποστείλει όσους τον εξοντώνουν με τα απανωτά και απάνθρωπα μέτρα προφανώς ο κ. Βενιζέλος τον αγνοεί.

Ίσως να νομίζει πώς μπορεί να ωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε το 1992 μετά την καταδίκη Τσοβόλα και την εκλογή Μαγκάκη στη Β’ Αθηνών. 

Το πολιτικό σκηνικό όμως τώρα, και ειδικά αν υπάρξουν εκλογές, θα είναι κινούμενη άμμος που μπορεί να καταπιεί το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, όπως κανείς δεν πίστευε το εκλογικό ποσοστό που πήρε στις εκλογές του 2012 το ΠΑΣΟK.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Reυters τι θα συμβεί εάν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν μαζικά από το αξίωμα τους στο Κοινοβούλιο, όπως φημολογείται, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πώς «τότε έχουμε εκλογές, τοπικές εκλογές για τις συγκεκριμένες βουλευτικές έδρες, όχι γενικές εκλογές. Δηλαδή, εκλογές σε 15 εκλογικές περιφέρειες».

Τοπικές εκλογές σε 15 Περιφέρειες συνεπάγεται ωστόσο γενικές εκλογές, όταν μάλιστα υπάρχει και το ζητούμενο για το βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής.

«Σύμφωνα με το νόμο, το πρώτο κόμμα, το κόμμα που έχει τη σχετική πλειοψηφία κερδίζει την έδρα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να πάρει την έδρα αυτή η ΧΑ». 

Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πάρει την έδρα η Χρυσή Αυγή, εκτός και αν τα υπόλοιπα κόμματα δεν κατεβάσουν υποψηφίους.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να πετύχει μια τεράστια εκλογική επιτυχία, όπως έγινε και το 1992.

«Για την ΧΑ κάτι τέτοιο, μια τέτοια μεθόδευση θα ήταν ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας και θα αποτελούσε μια σπουδαία ευκαιρία ώστε το λεγόμενο συνταγματικό τόξο να οργανώσει ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης εναντίον της ΧΑ», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το ενδεχόμενο επίσης να κερδίσει τις έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ ως καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής μάλλον και αυτό το παραβλέπει ο κ. Βενιζέλος. 

Θα πρέπει επίσης στη συγκυβέρνηση να αποφασίσουν ποια κόμματα είναι εντός του συνταγματικού τόξου και ποια εκτός.

Σίγουρα, όπως ο κ. Βενιζέλος έτσι και πολλοί πολίτες θα βλέπουν "ως μεγάλη ευκαιρία" τις εκλογές. Σίγουρα όμως ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: