Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Ξηλώνουν» τις ελληνικές επιγραφές από κτίρια της Κωνσταντινούπολης!

24fepigr
Και αυτή η είδηση πέρασε (δυστυχώς) στα «ψιλά» των εφημερίδων και των διάφορων ΜΜΕ της Ελλάδας... Μία είδηση που μας την περιγράφει η τουρκική εφημερίδα “Taraf”. 


Η οποία αναφέρεται σε απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αντικατασταθούν οι επιγραφές των μειονοτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη από τις ξένες γλώσσες (στις οποίες αναγράφονταν μέχρι σήμερα) με... τουρκικές και μόνο ονομασίες!

Γράφει, ανάμεσα σε άλλα, το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα:
«Με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης όλες οι επιγραφές μειονοτικών ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να είναι στην τουρκική γλώσσα. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα ξηλώνονται και θα μπαίνουν στη θέση τους επιγραφές μόνο στην τουρκική γλώσσα, όπως δημοσιεύτηκε και στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναλυτικότερα, με απόφαση του τουρκικού υπουργείου παιδείας που επισημοποιήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση αλλάζει το μέχρι σήμερα καθεστώς της ονοματολογίας και των δημοσίων επιγραφών που είναι αναρτημένες στις εισόδους των μειονοτικών σχολείων στη μητρική γλώσσα των μειονοτήτων»...
Και το ενδιαφέρον αυτό δημοσίευμα συνεχίζει ως εξής:

«Τα μειονοτικά σχολεία και τα σχολικά ιδρύματα από όπου θα αρχίσει αμέσως η εφαρμογή του νέου νόμου της γλωσσικής τουρκοποίησης είναι τα εξής: 

το ελληνικό Ιωακείμιο Λύκειο Θηλέων, το Ζάππειο Λύκειο, το Ζωγράφειο Λύκειο και Εμπορική Σχολή, το αρμενικό Λύκειο Esayan, το αρμενικό Λύκειο Getronagan και τα αρμενικά σχολικά ιδρύματα Nynyan και Surt Hac.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, γιατί είχαν δημιουργηθεί πολλά γραφειοκρατικά ονόματα, με τις επιγραφές σε άλλες γλώσσες».

Και σε όλα αυτά τα προκλητικά (που αφορούν ελληνικά και αρμενικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας)... ούτε «άχνα» από το ελληνικό (;) υπουργείο των εξωτερικών! 

Παρά τη γελοία, πράγματι, δικαιολογία της τουρκικής κυβέρνησης περί δήθεν προβλημάτων από τα «γραφειοκρατικά ονόματα, με τις επιγραφές σε άλλες γλώσσες»!!!

Ας το καταλάβουν οι Έλληνες: συρρικνώνεται ο ελληνισμός παντού, εντός και εκτός Ελλάδας! 

Με τις επιθετικές ενέργειες ξένων εχθρών και με τη βοήθεια των άθλιων σαμαροβουβουζέλων... 

Αν δεν ξυπνήσει ο ελληνικός λαός και δεν επαναστατήσει κατά της «κυβέρνησης» των δωσίλογων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ελληνικό έθνος οδηγείται μετά βεβαιότητος στην κόλαση της ιστορικής ανυπαρξίας!...
Ησαΐας Κωνσταντινίδης
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: