Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η ΔΗΘΕΝ ΡΗΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ -ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

نتنياهو‌واردوغان‌ الوحيدان ‌في‌ العالم اللذان يدعمان اوباما

Εάν πιστέψει κανείς τις ειδήσεις που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και τις σχέσεις της με ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ τότε πλανάται πλάνην οικτρά.

Δήθεν ο Ερντογάν τα ''έσπασε'' με τον Ομπάμα και ο τελευταίος δεν σηκώνει το τηλέφωνο και τον παραπέμπει στον αντιπρόεδρο. 
 
Ε , και ; άλλαξε κάτι στο Κυπριακό για παράδειγμα;

Ο Έρογλου κοινώς ''πουλάει τσαμπουκά'' στον Αναστασιάδη παρόλο που ο τελευταίος έχει αποδεχθεί σχεδόν στο σύνολο την προοπτική συζήτησης του σχεδίου Ανάν , ή όπως στο διάολο το λένε τώρα , σχέδιο που θα καθαιρέσει το Ελληνοκυπριακό κράτος από κυρίαρχο και αναγνωρισμένο σε επαρχία της Τουρκίας.

 Ο Έρογλου δεν δείχνει ως άνθρωπος που έχει χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ. Παρόλο που στην πρόσφατη επίσκεψη του Τζών Μπάιντεν, αντιπροέδρου των ΗΠΑ και συνεργάτη εξ απορρήτων του Ομπάμα, τηρήθηκαν όλα τα διπλωματικά προσχήματα για να αποφευχθεί κάθε λάθος που θα πρόσδιδε στην τουρκουπριακή συμμορία νομιμοποίηση βλέπουμε ότι τελικά το Στειτ Ντιπάρτμεντ το οποίο ελέγχεται από τους νεοσυντηριτκούς neocon βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την γραμμή Ομπάμα-Μπάιντεν.

Το Στειτ Ντιπαρτμεντ κυριαρχείται από τους αντιπολιτευόμενος νεοσυντηρητικούς τους οποίους ο Ομπάμα δεν τόλμησε να ξεριζώσει. 

Ποια ρήξη των σχέσεων του Ερντογάν και πράσινα άλογα.
Το σχέδιο προχωράει κανονικά .

Πίσω απο την Τουρκία του Ερντογάν βρίσκεται το Κατάρ κατά κύριο λόγο αλλά και η Σαουδική Αραβία. 

Ο λόγος που οι πλούσιες Αραβικές χώρες στηρίζουν τον Ερντογάν- ο οποίος είναι τέκνο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας- είναι για να μπορεί η Τουρκία να παριστάνει τον ''μπαμπούλα''' εναντίον της Ελλάδας με απώτερο και διαχρονικό στόχο την αναβολή εξόρυξης των υδρογονανθράκων του Αιγαίου και την επιβολή της ισλαμοποιήσης των Βαλκανίων. 

Όπως πολλάκις έχει γραφεί στο παρών ιστολόγιο οι ενέργειες για την ισλαμοποίηση των Βαλκανίων εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ισλαμοποίησης της νότιας Ευρώπης με την αθρόα και ενορχηστρωμενη εισροή μαζών από τον μουσουλμανικό τρίτο κόσμο.

Η όλη επιχείρηση έχει την σφραγίδα, έγκριση και διπλωματική αρωγή της Γερμανίας η οποία έχει συμφωνήσει να ''κάψει'' τον ευρωπαϊκό νότο και να τον παραδώσει στην νέα οραματιζόμενη Αραβική αυτοκρατορία με αντάλλαγμα την παροχή υδρογονανθράκων από την Αραβική χερσόνησο.

Οι ΗΠΑ παρόλο που διατείνονται και επαίρονται σε όλους τους τόνους ότι έχουν δήθεν καταστεί ενεργειακά αυτόνομες με την εκμετάλλευση των σχιστολιθικών κοιτασμάτων και παρόλο που έχουν αποσυρθεί από την Μ.Ανατολή τουλάχιστον σε επίπεδο απευθείας στρατιωτικών συμβατικών επεμβάσεων, τρέχουν πίσω από τα θελήματα των πλουσίων Αράβων έχοντας γίνει θύματα των ''γερακιών'' νεοσυντηριτκών Ρεπουμπλικάνων που αντιπολιτεύονται τον Ομπάμα.

Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία δεν θα άφηναν ποτέ τα δύο Ελληνικά κράτη να καταστούν από το μηδέν ενεργειακές υπερδυνάμεις.
 
Ο καυγάς στην Κύπρο γίνεται για το πάπλωμα που λέγεται κοιτάσματα.

Τώρα αν νομίζεται ότι ο Ταγίπ παίρνει τον Ομπάμα και Ομπάμα μουτρωμένος  δεν απαντάει ή βάζει την γραμματέα του να λέει ότι δεν είναι εκεί γιατί  πήγε για πλύσιμο το αυτοκίνητο, ε τότε δικαίωμα σας. 
 
Αλλά και ακόμα έτσι να είναι ο πρ.Ομπάμα δεν μπορεί να αντιταχθεί στο θέλημα των νεοσυντηρικών όπως Χιλ. Κλίντον και Τζων ΜακΚέιν και όσο και να αγνοεί διπλωματικά τον Ερντογάν η τελική έκβαση της σχέσης τους είναι πολύ διαφορετική απο αυτή που περιγράφεται ως ''παγωμένη''.

Ο Ομπάμα και το επιτελείο του απο το 2010 θεωρούσε τον Ερντογάν ημίτρελο και ασταθή αλλά δυστυχώς την πραγματικότητα διαμορφώνουνε οι συνθηκες και όχι οι συμπάθειες .

Όσο για την ρήξη στις σχέσεις Ισραήλ -Τουρκίας και πάλι μην πιστεύετε τίποτα . 
 
Ο Ερντογάν βγήκε στην κοινοβουλευτική του ομάδα με την έναρξη των επιχειρήσεων στην Γάζα και αποκάλεσε τους Εβραίους Χιτλερικούς και άλλα κοσμητικά επίθετα .
Ε , και τι έγινε;

Νομίζετε ότι τα σχέδια που έχουν Ισραήλ και Τουρκία θα ακυρωθούν επειδή ο Ερντογάν ως επαγγελματίας πολιτικός έβγαλε και μια λαϊκίστικη κορώνα που να ικανοποιεί τόσο το Σουνιτκό εκλογικό του σώμα όσο και  να χαϊδέψει τα αυτιά των Παλαιστίνιων; 
Τότε γιατί η Τουρκία εισάγει πετρέλαιο από το Κουρδικό πλέον Κιρκούκ και το διαθέτει από το λιμάνι της Τσειχάν προς το Ισραήλ , το οποίο με την σειρά του το ''πασάρει'' στην Σαουδική Αραβία η οποία έχει ''στεγνώσει'' αλλά δεν αφήνει να μαθευτεί;

Νομίζεται ότι το χρήμα και το γεωπολιτικό συμφέρον είναι κατώτερο των εθνικιστικών αλαλαγμών; 
Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία ως αντιπρόσωπος του Κατάρ και με την χρηματοδότηση του υπέθαλψε , εξόπλισε, εκπαίδευσε όλους του ισλαμιστές αντάρτες της Συρία αλλά και αυτούς της ISIS που τελικά εκάναν κράτος στα εδάφη της βόρειας Συρίας και δυτικού Ιράκ και οι οποίοι έδιωξαν τον Ιρακινό στρατό από το Κιρκούκ και Μοσόυλη και τις παρέδωσαν στους Κούρδους οι οποίοι άρχισαν τις εξαγωγές πετρελαίου με την διαδρομή που αναφέρεται παραπάνω.

Που μπορεί να διακρίνει κανείς το ΄΄πάγωμα '' των σχέσεων Ισραήλ -Τουρκίας ;

Βέβαια το Ισραήλ από  δεκαετίας και πλέον προσπαθεί με την Μοσσαντ να επιβληθεί στην πολιτική σκηνή του Ιρακινού Κουρδιστάν για να κερδίσει τον έλεγχο τόσο των κοιτασμάτων όσο και των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη που τροφοδοτούν την Μ.Ανατολή .

Στην προσπάθεια αυτή είχε πάντα ως αντίπαλο την τουρκική ΜΙΤ η οποία χρησιμοποιώντας την μειονότητα των Τουρκομάνων στην περιοχή προσπαθούσε με την σειρά της για τον έλεγχο της .
 
Όμως με την επέλαση της ISIS , δημιούργημα του Κατάρ, οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν αλλά σε καμία περίπτωση δεν επήλθε ''ρήξη'' , το αντίθετο , οι επιμέρους παίκτες έδειξαν προσαρμοστικότητα και πίσω από την ανέξοδη ρητορική τους για εσωτερική κατανάλωση δουλεύουν μαζί 

ΗΠΑ-χώρες της Αραβικής χερονήσου-Ισραήλ -Τουρκία αλλά και Γερμανία αποτελούν άτυπο άξονα συνεργασίας.
 
Ο Ερντογάν προσπαθεί να εκλεγεί πρόεδρος ,το ίδιο θέλουν και οι πατρώνοι του δηλαδή το Κατάρ και Σαουδική Αραβία και για όσο βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο  δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει αποκαλύπτοντας την παρασκηνιακή συνεργασία με το Ισραήλ στους ψηφοφόρους του.
Ακόμα και το ''Μαβί Μαρμαρά'' ξαναστέλενει στην Γάζα , το πλοίο αρωγής των Παλαιστινίων έμφορτο με ακτιβιστές το οποίο το 2010 αναχαιτίστηκε απο Ισραηλινούς κομάντος το 2010 με 9 θύματα συμβάν το οποίο τότε πράγματι ψύχρανε τις σχέσεις των δύο χωρών και προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του πρ.Ομπάμα.

Σήμερα όμως το πλοίο ξαναβγαίνει για να ενισχύσει το εθνικιστικό προφίλ του Ερντογάν τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στο εξωτερικό ως τον προστάτη των Παλαιστίνιων μουσουλμάνων. 


Οι Ισραηλινοί θα παιξουν το παιχνίδι της έντασης και θα βοηθήσουν τον Ερντογάν να αναδείξει το δήθεν σκληρό προφίλ του. 
 
Απο το 2013 οπότε και οι ΗΠΑ του πρ. Ομπαμα εγκαινίασαν την προσέγγιση με το Ιράν , οι χώρες της Αραβικής χερσονήσου νοιώθοντας εγκατελειμένες ενώθηκαν σε συμμαχία με το Ισραήλ απέναντι στον κοινό τους εχθρό, δηλαδή το Ιράν των εκατομμυρίων Σιιτών και των Μουλάδων.

Οι Αραβικές χώρες από το 2003 είχαν ήδη δορυφοροποιήσει την Τουρκία και έτσι δεν  ηταν δύσκολο η τελευταία  να ενταχθεί στον συμμαχικό άξονα που περιλαμβάνει και το Ισραήλ.
 
Η Τουρκία αποτελεί τουλάχιστον στα χαρτιά περιφερειακή υπερδύναμη. Ακόμα και η ευαγγελιζόμενη διάσπαση της με την επικείμενη απόσχιση του τουρκικού Κουρδιστάν είναι προυπολογισμένη και μάλιστα αποτελεί στόχο του Ερντογάν και όχι προσπάθεια αποφυγής.
Ο Ερντογάν από το 2013 έχει συνάψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους Κόυρδους με αντάλαγμα την υποστήριξη τους στην εκλογή του ως πρόεδρος με τα εκατομμύρια των ψήφων τους.

Ο δε Κουρδοι με την σερά τους πήραν διαβεβαιώσεις ότι πέρα από τις άμεσες θεσμικές αλλαγές όπως η αναγνώριση της γλώσσας τους, θα αυτονομηθούν στο άμεσο μέλλον και στο απώτερο ίσως και να αποτελέσουν μέλος της ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας του Κουρδιστάν αποτελούμενο απο το Ιρακινο και Συριακό κομμάτι .
 
Το σχέδιο έχει την έγκριση του Κατάρ το οποίο θέλει στο υπόλοιπο της Τουρκίας να δημιουργήσει ένα καθαρά θεοκρατικό κράτος χωρίς διασπαστικές τάσεις.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ανεξάρτητου πλέον Ιρακινού Κουρδιστάν , Μασούντ Μπαρζανί χρηματοδοτεί την προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν. 

Μην πιστεύευτε ότι δήθεν απομονώνεται η Τουρκία και οτι διαρρηγνύει τις σχέσεις της, η Τουρκία είναι καλά προστατευμένη από τα αφεντικά της και έχει πολύ σπουδαία αποστολή να επιτελέσει.

Να πιστεύετε όμως ότι η Ελλάδα βαδίζει προς διάσπαση και ισλαμοποίση.

Βέβαια τίποτα δεν χάθηκε ακόμα και για διάφορους λόγους τους οποίους έχουμε αναλύσει παλαιότερα οι Ελλάδα θα ταλαιπωρηθεί μεν αλλά θα επιβιώσει .

ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/07/blog-post_56.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: