Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Στο ΣΑΓΕ ο Ισραηλινός Αρχηγός ΕΔ – Ερντογάν: «Το Έθνος μας διψά για μάρτυρες

Ο γίγαντας ξύπνησε»
Νέο «Αττίλα» ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Να λάβουμε ως δεδομένο πως ο Ερντογάν έχει αποτρελαθεί εντελώς και θα προβεί σε ανάλογες κινήσεις.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν φαίνεται πως είπε «Το Εθνος μας διψά για μάρτυρες» για να δικαιολογήσει τους θανάτους τούρκων στρατιωτών και τα μελλοντικά του σχέδια.
 
Παρόμοιες ακραίες έως τρελές δηλώσεις έχουν κάνει και άλλα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης λέγοντας πως «ο γίγαντας έχει ξυπνήσει, η Τουρκία έχει σηκωθεί».
Την τελευταία  δήλωση την έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, Mehdi Eker.


https://twitter.com/twitter/statuses/967764384167661569


https://twitter.com/twitter/statuses/967869244183629829
 
 
 
 
Στον Έβρο εσπευσμένα ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος επιθεωρεί στρατιωτικές μονάδες.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει οι Τούρκοι συνεχίζουν για τρίτη ημέρα στρατιωτική άσκηση δίπλα στον ποταμό Έβρο έχοντας αναπτύξει πολύ μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, άρματα μάχης, θωρακισμένα και πεζικό. 

Όλα αυτά παρά τις απαγορευμένες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και είναι αυτός ο παράγοντας που κάνει την τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση ακόμη πιο ασυνήθιστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοια άσκηση, τέτοιου μεγέθους και στην συγκεκριμένη περιοχή, έχει να συμβεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα.
 
Ολα δείχνουν ότι η Τουρκία σχεδιάζει και προετοιμάζει εντατικά – όσο ακραίο και αν φαίνεται – τριπλή επίθεση σε Εβρο-Αιγαίο-Κύπρο.
 
Ειδικά στον Εβρο, το κρίσιμο διάστημα φαίνεται να τοποθετείται με την έναρξη του καλοκαιριού.

Και αυτό γιατί με άσχημες καιρικές συνθήκες οι τούρκοι στρατιώτες θα…. πνιγούν όπως και έγινε σε πρόσφατη άσκηση (εικόνες παρκάτω)
Αυτές τις ημέρες επικρατεί χιονοκαταιγίδα τη νύχτα στο βόρειο Έβρο.

 
Τα συνεργεία της Αντιπεριφέρειας και των δήμων δουλεύουν συνέχεια και έχουν καταφέρει να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους, κυρίως το εθνικό δίκτυο αλλά και στο επαρχιακό δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Αντίθετα, υπάρχουν προβλήματα με τις συχνές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού χθες το βράδυ για μεγάλο χρονικό διάστημα η περιοχή της Ορεστιάδας βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Στο νότιο κομμάτι του Έβρου, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης δηλαδή, το χιόνι… προσπέρασε και πήγε προς τα βόρεια, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά και λειτουργούν, σε αντίθεση με τους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου όπου και σήμερα παραμένουν κλειστά όλα.

Ισραηλινή βοήθεια;
Άνοιξε η αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΑΓΕ σήμερα στο Πεντάγωνο για την ενημέρωση του Ισραηλινού Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα!

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) του Ισραήλ, Lieutenant General Gadi Eisenkot, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.
Η επίσημη τελετή υποδοχής του Lieutenant General Gadi Eisenkot έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο “ΠΑΠΑΓΟΥ”.

Πλάνο αποκλεισμού του φυσικού αερίου ετοιμάζει η Τουρκία
«Οι Τούρκοι θέλουν να μπλοκάρουν τις διαδρομές φυσικού αερίου» αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες.
«Μέχρι τη συνάντηση Ε.Ε .– Τουρκίας έχουμε μπροστά μας ένα μήνα με πολλά σημαντικά ερωτήματα που θα απαντηθούν», δήλωσε ο Γιώργος Λακκοτρύπης.
Αυτό το μήνα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα εξής ζητήματα:
1. Θα ανανεωθεί η Τουρκική NAVTEX στο Οικόπεδο 3;

2. Θα δημιουργήσει κρίση η Άγκυρα και στην άφιξη των ερευνητικών της EXXON;


3. Θα έρθει το Τουρκικό Γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ;

Όλα δείχνουν κλιμάκωση…

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: