Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Με ασκήσεις με πραγματικά πυρά η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα: Μείνετε μακριά από τη περιοχή ερευνών του «RV Maria S»

Με NAVTEX η Τουρκία επιχειρεί να «φρουρήσει» από κάθε πιθανή ελληνική αντίδραση τη περιοχή των ερευνών που πρόκειται να πραγματοποιήσει  το γερμανικό  πλοίο "RV MARIA S MERIAN" σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας.


Η τουρκική NAVTEX αφορά  τη δέσμευση περιοχής για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά περίπου 60 χλμ βορειότερα από το ανώτερο όριο που έχει προαναγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ο ερευνητικός πλους του "RV MARIA S MERIAN".

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ξεκάθαρη τουρκική πρόκληση, η οποία στην ουσία σημαίνει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την αντίδραση του τουρκικού Ναυτικού εάν επιχειρήσει να παρεμποδίσει τις έρευνες του γερμανικού σκάφους.

Κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει και μόλις πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την έναρξη ναυπήγησης του τρίτου υποβρυχίου κλάσης Type 214TN για το τουρκικό Ναυτικό.

Είχε πει ο Μ.Γιλιντιρίμ:
«Τη στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Το ξεκαθαρίζω. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Τουρκία με το Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκες, έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει οποιαδήποτε απειλή. Κανείς να μην έχει λανθασμένους υπολογισμούς».

Η τουρκική NAVTEX είναι  μια ακριβής εφαρμογή στην πράξη των απειλών του Γιλντιρίμ
Μάλιστα σύμφωνα με την Μιλιέτ και σε άρθρο με τίτλο «Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο», η τουρκική εφημερίδα σε είδηση της τελευταίας στιγμής στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι γερμανικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Τουρκία, κι όχι από την Ελλάδα ή την Κύπρο, γεγονός που θα προκαλέσει την οργή (σ.σ. λέμε τώρα) Αθήνας και Λευκωσίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ‘Μιλιέτ’, το πλοίο ‘Maria S. Merian’, που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας, ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και για τον λόγο αυτό η Άγκυρα προέβη σε σχετικές NAVTEX.


TURNHOS N/W : 0302/18
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 02 MAR 18 FROM 1200Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY;
35 14.00 N - 030 00.00 E
35 14.00 N - 030 53.00 E
34 51.00 N - 030 53.00 E
34 51.00 N - 030 00.00 E
CAUTION ADVISED.









πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: