Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

“Το Λιμενικό ενισχύεται, προστατεύει ισχυρότερα τα θαλάσσια σύνορά μας”

Δύο ισχυρά μηνύματα, το ένα των κομμάτων προς την κοινωνία για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και το άλλο του υπουργού Ναυτιλίας Ιω. Πλακιωτάκη προς την Άγκυρα ότι το Λιμενικό Σώμα προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας με μεγαλύτερη ισχύ σε μέσα και προσωπικό, εστάλησαν σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.


Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ο κ. Πλακιωτάκης στάθηκε στη διάταξη με την οποία αυξάνεται η οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος κατά 1.500 θέσεις, με τις 900 από αυτές να «πηγαίνουν» υποχρεωτικά στα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Το Λιμενικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας επιτελούν τεράστιο έργο στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης τουρκικής απειλής είπε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημέρωσε τη Βουλή για την απόκτηση 54 νέων σκαφών έως το 2023.

«Στέλνουμε μήνυμα στην Τουρκία ότι το Λιμενικό Σώμα ενισχύει και θα προστατεύει με μεγαλύτερη ισχύ, σε μέσα και προσωπικό, τα θαλάσσια σύνορά μας», τόνισε ο υπουργός.
 
Ισχυρό ήταν επίσης το μήνυμα στήριξης των κομμάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας με αφορμή των αγώνα του προσωπικού του ΕΣΥ κατά του νέου κορονοϊού.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σπ. Λιβανού, σύμφωνα με τον οποίο «η κρίση αναδεικνύει το αυτονόητο.

Ότι το δημόσιο σύστημα αποτελεί την καλύτερη διασφάλιση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, αυτού της δημόσιας υγείας.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει, και είναι αναγκαίο, να υφίσταται, αποτελώντας όμως ένα κρίσιμο συμπληρωματικό πυλώνα σε ένα ισχυρό σύστημα υγείας», πρόσθεσε ο κ. Λιβανός.

Τη στήριξή τους στο ΕΣΥ εξέφρασαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλο να επισημαίνει ότι «χωρίς ισχυρά δημόσια νοσοκομεία η κοινωνία είναι έκθετη σε απρόβλεπτους κινδύνους».

Για τη στάση εκείνων που «απαξίωναν» το ΕΣΥ είπε ότι είναι «καλοδεχούμενη η μετατόπιση αρκεί να μην είναι εφήμερη».
 
Να θυμηθούμε τη σημερινή στάση μας απέναντι στους γιατρούς που μάχονται τον ιό, όταν θα ξανασυζητήσουμε την ανάγκη «αναγέννησης» του ΕΣΥ είπε ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Β. Κεγκέρογλου.

Τα δημόσια νοσοκομεία είναι η ασπίδα μας είπε ο αγορητής του ΜέΡΑ25 Κρ. Αρσένης συμπληρώνοντας: «Ελπίζω να πήρατε το μάθημα και να μη συνεχίσετε τον χορό των ιδιωτικοποιήσεων».

Εξάλλου, το κλείσιμο της Βουλής λόγω του κορονοϊού, πρότειναν η αγορήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν κρούσματα και στο κτίριό της, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλ. Γρηγοριάδης.

Με την άποψη αυτή διαφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπ. Λιβανός, καθώς όπως είπε «το σύμβολο της Δημοκρατίας θα παραμείνει ανοιχτό» και θα παλέψει τον αόρατο εχθρό ενός ακήρυκτου πολέμου.

«Τελευταία, μετά από την τελευταία δημόσια υπηρεσία, πρέπει να κλείσει η Βουλή», είπε σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των αναφορών πολιτών, που διαβιβάστηκαν μέσω βουλευτών, και αναγνώστηκαν πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, αφορούσε στη λήψη μέτρων προστασίας εργαζομένων και επιχειρήσεων από τον κορονοϊό.

Η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια διεξήχθη όπως και χθες, παρουσία περιορισμένου αριθμού βουλευτών, λόγω των μέτρων πρόληψης που έλαβε η Βουλή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: