Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Πετράκης: Με φράση του Βενιζέλου το μήνυμά του για τα ελληνοτουρκικά

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.


Ο Α/ΓΕΝ επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας και τα Χανιά, με τον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, όπου περιηγήθηκε μέσα στη μονάδα και επιθεώρησε το σημαντικό έργο που γίνεται εντός του.

Στη συνέχεια, ο Αντιναύαρχος Πετράκης έκανε μια σύντομη επίσκεψη στο σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Χαλέπα, όπου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Μελετών και Ερευνών «Ελ. Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη.

Αντιναύαρχος Πετράκης: Η φράση του Βενιζέλου στον Ναύαρχο Κουντουριώτη

Εξερχόμενος της ξενάγησης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Πετράκης δήλωσε συγκινημένος από τον χώρο, ενώ σε σύντομη συνομιλία του με τον κ. Παπαδάκη, υπενθύμισε -όπως αναφέρει το zarpanews- τη φράση που είχε στείλει με μήνυμα ο Ελευθέριος Βενιζέλος στον Ναύαρχο, Παύλο Κουντουριώτη πριν τους Βαλκανικούς του 1912:
«Η Ελλάς δεν αναμένει από εσάς να αποθάνετε γι’ αυτήν.
Αναμένει να νικήσετε», που ήταν χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, παρότι ο Αρχηγός δεν έκανε περαιτέρω δηλώσεις για το θέμα.
Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των δύο ανδρών μπροστά στην κάμερα:

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στο σπίτι του Βενιζέλου:
     
Πηγή: zarpanews.gr
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: