Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παραίτηση Ζιαζιά :Η άποψη ενός απόστρατου που ήταν στη ΣΣΕ κι έψαχνε τη πολιτική ηγεσία

Παραίτηση Ζιαζιά :Η άποψη ενός απόστρατου που ήταν στη ΣΣΕ κι έψαχνε τη πολιτική ηγεσία
 
Απαράδεκτη η απουσία και των τριών μελών της πολιτικής ηγεσίας από την αλλαγή των Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Απλά και λακωνικά η απουσία αυτή δηλώνει:
  • Απαξίωση του ΕΣ από την ίδια την πολιτεία. Του στρατού των 2500 χρόνων ιστορίας από τους πολιτικούς ηγέτες των σαράντα ημερών

  •  Απαξίωση όχι του κ.Ζαζιά αλλά του Αρχηγού ΓΕΣ, ως θεσμού και ακύρωση της επιλογής τους, του κ. Γκίνη (ικανοτάτων και των δύο που ατύχησαν μετά από 35 χρόνια να βρεθούν κάτω από αυτή την ηγεσία)

  • Άγνοια των καθηκόντων τους και των υποχρεώσεων τους καθ΄ όσον δεν τίθεται (για τους παραπάνω λόγους) στην διακριτική τους ευχέρεια το να παραστούν ή όχι στην αλλαγή Αρχηγών Στρατού.

  • Φοβία και δειλία όχι μόνον να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους, στον ηπιότερο βαθμό που θα μπορούσαν να τις αναλάβουν, αλλά ούτε καν να τις προσεγγίσουν.
 Αυτά βεβαίως διότι με τις προηγηθείσες ενέργειες τους και μεθοδεύσεις των επέδειξαν:
  • Απαξίωση προς συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις με το να τις παραβλέψουν
  • Υπέρβαση καθηκόντων
  • Υπέρμετρη αλαζονεία
  • Όχι μόνον μη δυνατότητα διαχείρισης κρίσης αλλά αυξημένη επιδεξιότητα στην δημιουργία κρίσης εκ του μηδενός.
Με τις παραπάνω απλές διαπιστώσεις δημιουργούνται αυτόματα και οι ακόλουθες απλές σκέψεις:

-  Άτομα που δεν μπορούν να διαχειριστούν το προσωπικό τους (ένα προσωπικό απόλυτα πειθαρχημένο), ούτε την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, θα διαχειριστούν υποθέσεις που αφορούν την χώρα μας, σε διεθνές επίπεδο, σε επίπεδο συμμαχιών κλπ;


- Μπορούν να πουν, κατ΄ ελάχιστον οι δύο, εκ των ΕΔ προερχόμενοι, ότι τιμούν την στολή που έφεραν; τους επί 40 χρόνια συναδέλφους τους που φάγανε μαζί την λάσπη; την αλμύρα; και βιώσαν τις όποιες αντίξοες συνθήκες;


- Μπορεί ο πολιτικός προϊστάμενος να ψεύδεται (ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα αποστράτων) και να θέλει να θεωρείται αξιόπιστος από τους υφισταμένους του;  Υπάρχει τίποτα κρυφό σήμερα;


Κύριοι, με την χθεσινή σας απουσία, μόνοι σας βάλατε απέναντι σας το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ.
Κάποιοι σας το λένε ευθαρσώς.
Για όσους δεν σας το λένε, βάλτε το μυαλό σας στην πολύπλοκη (για εσάς) διαδικασία της απλής σκέψης και καταλάβετε ότι δεν σας το λένε για την διατήρηση του πυλώνα της εθνικής άμυνας όρθιου παρά τις, ελπίζω μη εκ προθέσεως, προσπάθειες σας για το αντίθετο.
Δεν γνωρίζω αν αυτό μπορεί να χαρακτηρισθεί ως άγνοια κινδύνου.  

 Αυτό που γνωρίζω είναι ότι άτομα που δεν διαθέτουν κοινό νου, ή τον υφιστάμενο νου τον χρησιμοποιούν με στρεβλές σκέψεις είναι επικίνδυνα για τέτοιες θέσεις υψηλής ευθύνης.

Και πάλι η συνταγή είναι τελείως απλή αφήστε την στρατιωτική ηγεσία να λειτουργήσει με τους νόμους που ΕΣΕΙΣ φτιάξατε, αν δεν σας αρέσουν, αλλάξτε τους νόμους, έχετε κάθε δικαίωμα, βάλτε τους κανόνες και αφήστε τους να λειτουργήσουν. Η διαφήμιση λέει «τι το περάσατε εδώ….. να λειτουργείτε κατά το δοκούν;;;»!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: