Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τουρκική επίδειξη δύναμης

tuuy
Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Με τον κατάπλου στο Λάγος της Νιγηρίας συνεχίζεται  το ταξίδι επίδειξης και φανφαρονισμού γύρω από την Αφρική που ετοίμασε  το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για να προβληθεί η θέση Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη. 



Άγημα ειδικών δυνάμεων από την Ναυτική Ομάδα ''Barbaros''  των 4 πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν στο μεγάλο ταξίδι έκανε επί της φρεγάτας Orucreis επίδειξη νηοψίας και εξουδετέρωσης υπόπτων σε νιγηριανους αξιωματικούς (φωτογραφίες). 


Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1866, - μετά από 148 χρόνια δηλαδή - που το Τουρκικό Ναυτικό  θα περάσει το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος, στο νότιο άκρο της Αφρικής. 


Τα πλοία απέπλευσαν στις 18 Μαρτίου και το ταξίδι προβλέπεται να διαρκέσει 102 ημέρες.

Τα πλοία βγήκαν από την Μεσόγειο από το Γιβλαρτάρ και θα μπουν από το Σουέζ.


Τα πλοία  που  θα καλύψουν συνολικά 30.000 χιλιόμετρα με συνολικό κόστος £ 27.000.000,  θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε λιμάνια  29 αφρικανικών χωρών, θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ  και αντι-πειρατικές αποστολές, θα εκπαιδεύσουν τα μέλη των πληρωμάτων τους  σε διάφορες δράσεις. 


Πολιτικά και διπλωματικά η Άγκυρα επιδιώκει ένα μεγάλο άνοιγμα στην Αφρική και το ταξίδι αυτό συμβάλλει, υποστηρίζει, προς αυτή την κατεύθυνση. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: