Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Στήνουν σκηνικό Κύπρου στην Ελλάδα για εκφοβισμό

AAA2E4DF
Η συνεννόηση χάνεται με πρωτεργάτη το Βερολίνο, αφού προκρίνει το δρόμο του εκφοβισμού και αγριεύει ακόμη περισσότερο το πολιτικό πόκερ…



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, μιλά ευθέως για Grexit, υποστηρίζoντας ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για το αν τελικά θα συμβεί.


Ακολούθως, το δημοσίευμα φέρνει απέναντι από τον Σόιμπλε την Αγγελα Μέρκελ, που θέλει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Όπως αναφέρεται, οι σύμβουλοι της καγκελαρίου είχαν εξετάσει την περίπτωση της Κύπρου πριν δύο χρόνια… και υπενθυμίζεται ότι αποτέλεσμα, της άρνησης της κυπριακής βουλής να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας ήταν το τελεσίγραφο της ΕΚΤ, το κλείσιμο των τραπεζών, και το κούρεμα των καταθέσεων.


Οι τράπεζες τότε διέκοψαν τις αναλήψεις και επέβαλαν όρια και στις μεταφορές χρημάτων.



Σύμφωνα με το Spiegel, στη γερμανική κυβέρνηση σκέφτονται το ενδεχόμενο και η Ελλάδα να χρειάζεται μια ανάλογη «προειδοποιητική βολή» αφού στην περίπτωση της Κύπρου λειτούργησε και εν μία νυκτί η κυπριακή κυβέρνηση απεδέχθη το πρόγραμμα.


Προετοιμάζοντας το έδαφος για τη βαριά κρίση που τροχοδρομούσαν ο Σόιμπλε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, πρότεινε την έξοδο της χώρας από το ευρώ με…γερμανική στήριξη.


Επίσης μόλις χθες η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου «Euroinsight» ανήρτησε έκθεση στην οποία γινόταν εκτενώς λόγος για ανορθόδοξες λύσεις

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: