Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Άκρως δυσοίωνο 2016 διαβλέπουν για την Ελλάδα Ρώσοι ειδικοί αναλυτές

54147777_type12128
Η νέα ελληνική  κυβέρνηση, η οποία αναμένονταν να φέρει την αύρα των   θετικών αλλαγών,  δεν έχει  εκπληρώσει όσα υποσχέθηκε  στους Έλληνες, 


Ούτε η  «αποπομπή» του μνημονίου ούτε και η εκδίωξη των πιστωτών πραγματοποιήθηκε , με αποτέλεσμα η χώρα να υποχρεούται να ακολουθήσει μια ακραία  πολιτική λιτότητας.

Η Ελλάδα γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου κάθε έτους μία από τις μεγαλύτερες εορτές της χριστιανοσύνης .
Το άρθρο από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ***RIA Novosti, επισημαίνει με σκωπτικό τρόπο ότι η  Ορθόδοξη Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1920,  μετακόμισε στο  αναθεωρημένο Ιουλιανό ημερολόγιο και γιορτάζει τα Χριστούγεννα την ίδια μέρα με τους Καθολικούς.


Για τους Ρώσους η αλλαγή του ημερολογίου και η «σύμπλευση» σε αυτό το θέμα με τους αιρετικούς Καθολικούς, αποτελεί γενικά σφάλμα ολκής. Η στάση της ρωσικής εκκλησίας στο θέμα αυτό , είναι καμία συζήτηση με τους Παπικούς για οποιοδήποτε θέμα.


Παρόλα  αυτά  συνεχίζει το δημοσίευμα,  η Ελλάδα διάγει εορταστική περίοδο, η οποία  ξεκινά την παραμονή των Χριστουγέννων και λήγει την εορτή των  Θεοφανίων.

Στην Ελλάδα, τα Χριστούγεννα είναι επίσημη εορτή. Όλο το δημόσιο και όλα  τα  καταστήματα  στις 25 και 26 Δεκεμβρίου είναι κλειστά και ο κόσμος πηγαίνει στις εκκλησίες.

Παρά την εορταστική περίοδο , η διάθεση ανάμεσα στους Έλληνες αυτήν την φορά  δεν είναι καθόλου γιορτινή.
Η χώρα ευρίσκεται  για  όγδοη χρονιά σε μια βαθιά οικονομική κρίση, και πολλοί Ρώσοι  παρατηρητές θεωρούν ότι η ΕΠΟΜΕΝΗ  χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη στην ιστορία.

Ελπίδες για μια θετική αλλαγή με την άφιξη της νέας αριστερής  κυβέρνησης και διέξοδο από την κρίση δεν πραγματοποιήθηκε , ούτε κατά διάνοια , τονίζουν οι ίδιοι.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015, κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με  σλόγκαν «η ελπίδα έρχεται» και «Η Ελλάδα και η Ευρώπη αλλάζουν», δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των εκατομμυρίων δοκιμαζομένων  Ελλήνων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το κοινωνιολογικό  κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωβαρόμετρο», στην Ελλάδα το 97% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ως «κακή» και το 70% πιστεύει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη.

Σε σύγκριση με την έρευνα της άνοιξης του 2015,  ο αριθμός εκείνων που δεν πιστεύουν στις  θετικές προοπτικές της οικονομίας, αυξήθηκε κατά 24%.

Την ίδια στιγμή το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση (28% περισσότεροι από ό, τι την άνοιξη του 2015), και δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Ελλάδας , ενώ το  82% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται  την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει καμία από τις υποσχέσεις για να θέσει τέλος στις «παράλογες» επιταγές  των δανειστών, οι οποίοι απαιτούν από την  Ελλάδα  να ακολουθήσει στην κυριολεξία μια « τρελή» πολιτική λιτότητας.

Επιπλέον, η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, η  μείωση των συντάξεων, η  παράλογη αύξηση των φόρων, η  μείωση των μισθών, οι πλειστηριασμοί των κατοικιών, αποτελούν μια «πυρηνική βόμβα» στα θεμέλια  της ελληνικής κοινωνίας, μαζί  με το μεταναστευτικό ζήτημα  .

Μετά από την εορτή του νέου έτους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποβάλει στο κοινοβούλιο ένα νέο νομοσχέδιο με νέα μέτρα, το οποίο απαιτούν εκβιαστικά οι δανειστές.


Παρά την κρίση όμως , τα καταστήματα, ειδικά  τις τελευταίες δύο ημέρες είχαν  ουρές, τα περισσότερα από τα καφέ και τα εστιατόρια ήταν γεμάτα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων .
Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Ελλάδα απαιτεί πιάτα με κρέας, συνήθως αρνί ή κατσίκι  και διάφορα εδέσματα .

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος όμως ,  θα είναι λίγο πιο ακριβό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κατά 1,82%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της  Ομοσπονδίας Ελληνικών εμπορίου, ένα οικογενειακό δείπνο την ημέρα των Χριστουγέννων θα κοστίσει € 147,39, σε σύγκριση με € 144,76 που κόστιζε πέρυσι.

Οι τιμές επέστρεψαν στα επίπεδα του 2013,  τότε  που το γιορτινό τραπέζι κόστιζε  περίπου € 147.75.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κύκλος εργασιών του εμπορίου, τον Δεκέμβριο 2015, μειώθηκε  κατά 8,3% σε σύγκριση με το έτος 2014. Αυτό είχε  σχέση με μια σειρά γεγονότων που είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των καταναλωτών και οδήγησε σε μείωση των καταναλωτικών δαπανών, με άμεση συνέπεια στην αγορά ,

Ο κύκλος εργασιών τον Δεκέμβριο του 2015, υπολογίζεται σε € 3.220.000.000 έναντι € 3.550.000.000 το 2014.

Σύμφωνα με ειδικούς ,  οι Έλληνες αντί να αγοράζουν χριστουγεννιάτικα δώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα χρησιμοποιήσουν τα λιγοστά χρήματα τους  για να πληρώσουν  φόρους.

Σε σχετικά πρόσφατο άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο:*** Έρχεται πολιτική αβεβαιότητα λέει το ΔΝΤ. Πρόωρες εκλογές «βλέπουν» Ρώσοι αναλυτές, είχαμε αναφέρει ότι  Ρώσοι οικονομικοί  αναλυτές και  το ΔΝΤ, συμφωνούν ότι τα πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα προκαλέσουν μεγάλη πολιτική αστάθεια στην χώρα μας με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Αυτό το γνωρίζουν και οι δανειστές μας , και μάλιστα πολύ καλά  αλλά «τεντώνουν το σκοινί» επικίνδυνα αγνοώντας πάρα  πολλά πράγματα .

Οι διαθέσεις του ελληνικού λαού αλλάζουν προς το χειρότερο ειδικά για την  ΕΕ . Ρωσία και Κίνα , θέλουν να προσεταιριστούν την χώρα μας  για τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε άμεση αλληλεξάρτηση με την γεωπολιτική θέση της χώρας μας.

Ποιοι θα εκμεταλλευθούν προς όφελος  τους μια  ενδεχόμενη  ανώμαλη κατάσταση στην Ελλάδα ;

Πρέπει επιτέλους να διαλέξουμε τους όχι μόνο τους φίλους μας αλλά και τους εχθρούς μας.  
Η Ελλάδα δύναται να επιζήσει και θα επιζήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: