Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Ο «Ιδιοφυής Ελιγμός» του Βλαντιμίρ Πούτιν

Turkey_Syria_-Putin_MAT
ΜΑΤ: Ο «Ιδιοφυής» Ελιγμός Πούτιν στη Συρία


Με τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται πλέον «πίσω στο παιχνίδι».



Τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ζήτημα της καταπολέμησης των ρωσικών κυρώσεων από άλλη οπτική γωνία, αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Herfried Munkler.

Η «ιδιοφυϊα» των ελιγμών του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Συρία τον οδήγησε έξω από την απομόνωση, τονίζει ο Herfried Munkler, Γερμανός πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, αφού πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στη συριακή σύγκρουση, ο Πούτιν βρέθηκε πλέον για τα καλά «πίσω στο παιχνίδι».

«Από τότε, η ΕΕ εξετάζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από μια άλλη οπτική γωνία.
Λαμβάνοντας υπόψη τη Ρωσία ως στρατηγικό αντίπαλο, η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματά της στα νοτιοανατολικά και στο νότο», τόνισε ο καθηγητής.

«Αυτό ήταν σαφές πριν, αλλά τώρα έχει γίνει φανερό εν μέσω της προσφυγικής ευρωπαϊκής κρίσης», πρόσθεσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «όλα έχουν το τίμημά τους».
Σύμφωνα με τον Munkler, εάν η Ρωσία αναπτύξει τη στρατιωτική συμμετοχή της στη Συρία μπορεί να μεταφέρει και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Η Συρία είναι βυθισμένη σε μια ένοπλη σύγκρουση απότο 2011.
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις αγωνίζονται εναντίων διάφορων ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των Daesh (Ισλαμικό Κράτος) και της Al-Nusra.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές κατά των τρομοκραών στη Συρία, κατόπιν αιτήματος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: