Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Οι νεοοθωμανικές ονειρώξεις της Τουρκίας και η κοιμώμενη Ευρώπη

λαθροεισβολεις.-Trelo-Erdoganjpg

Τα σχέδια της Αγκυρας, με πολιορκητικό κριό τους μετανάστες

 καλεντεριδης100x153Σάββας Καλεντερίδης

Η Αμερική άρχισε να ξυπνάει από τον νεοοθωμανικό της λήθαργο και να αντιλαμβάνεται το έγκλημα που διέπραξε, υποστηρίζοντας επί δεκαετίες ένα καθεστώς που όχι μόνο ήταν υπεύθυνο για γενοκτονίες, αλλά τις συνέχιζε αμετανόητο εναντίον των εναπομείναντων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου, της Τενέδου και -τις τελευταίες δεκαετίες- εναντίον των Κούρδων.


Εσχάτως κάποιοι στην Ουάσινγκτον αφυπνίζονται και δείχνουν να αντιλαμβάνονται τι νεοοθωμανικό τέρας δημιούργησαν. Και λέω δείχνουν να αντιλαμβάνονται, γιατί η πολιτική συμπόρευσης των ΗΠΑ με τους Κούρδους στη Συρία και η αποστολή 250 Αμερικανών στρατιωτών στο Ροζάβα για συνεργασία με τις κουρδικές Δυνάμεις Λαϊκής Αμυνας (YPG) στην επικείμενη επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα είναι ένα απτό παράδειγμα.


Δείγματα αφύπνισης από τον νεοοθωμανικό λήθαργο έχει και η Ρωσία, η οποία αφυπνίστηκε κάπως απότομα, με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της από τουρκικά F-16, και δείχνει κι αυτή διατεθειμένη να παίξει το κουρδικό χαρτί, που το έκαψε ο ανεκδιήγητος Γέλτσιν όταν αποφάσισε να στείλει τον Οτσαλάν στην Ελλάδα, σε μια εκ των προτέρων υπονομευμένη υπόθεση, που κατέληξε τελικά στη σύλληψη και φυλάκιση του Κούρδου ηγέτη.


Αυτός που δεν δείχνει να αφυπνίζεται με τίποτα είναι ο γραφειοκρατικός γίγαντας που λέγεται Ευρώπη, αφού η Τουρκία χορεύει στην κυριολεξία «στο ταψί» την Ε.Ε., εκμεταλλευόμενη τον ελληνικό παραλογισμό του διδύμου Τσίπρα - Τασίας Χριστοδουλοπούλου, οι οποίοι με την πολιτική των ανοικτών συνόρων οδήγησαν στον πνιγμό δύο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και κατέστησαν Κύπρο, Ελλάδα και Ε.Ε. ομήρους της Τουρκίας, ελέω Προσφυγικού - Μεταναστευτικού.


aa0a-1-jpg20140401174346__article


Τα καινούργια νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Σύμφωνα με ασφαλέστατες διπλωματικές πηγές, η Τουρκία και συγκεκριμένα το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (Savunma Sanayii Mόsteşarl;;;) είναι σε επαφή με τη βουλγαρική κυβέρνηση και τη βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών KINDEX, μεθοδεύοντας αγορά μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών για οπλισμό και οπλικά συστήματα ανατολικού τύπου, τα οποία δεν διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας.


Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με ανάλογες κινήσεις που κάνει η τουρκική κυβέρνηση σε άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που διαθέτουν αμυντική βιομηχανία και δεν έχουν καλές σχέσεις με τη Μόσχα, δείχνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αναζωπυρώσει τον πόλεμο στη Συρία και το Ιράκ, εξοπλίζοντας με άφθονα πυρομαχικά και όπλα τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, της Ανσάρ Ελ Ισλάμ, του Ισλαμικού Μετώπου και διάφορες ταξιαρχίες που έχουν συγκροτήσει Τουρκομάνοι και ισλαμιστές τρομοκράτες -κυρίως- από τη Συρία και τον αραβικό κόσμο.


Ο στόχος της Τουρκίας είναι διπλός: Αφενός, μεν θέλει μέσω των ομάδων αυτών να έχει λόγο την επόμενη μέρα στη Συρία αλλά και στο Ιράκ και, αφετέρου, θέλει να κάνει μια επιχείρηση αντιπερικύκλωσης των Κούρδων, οι οποίοι βήμα βήμα την περικυκλώνουν στην κυριολεξία από τα τρία σημεία του ορίζοντα, κυρίως μετά τη συνένωση των κουρδικών στα νότια σύνορα, στο μαλακό της υπογάστριο.


Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τζιχαντιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζει η Τουρκία, κάτω από τη μύτη των ΗΠΑ και της Ε.Ε., είναι ότι όλες αυτές οι οργανώσεις στρέφονται φανερά εναντίον των Κούρδων και ιδιαίτερα εναντίον του YPG, που μετατρέπεται σε εφιάλτη και απειλεί τις νεοθωμανικές ονειρώξεις της Αγκυρας.


Η Ε.Ε. πρέπει να αφυπνιστεί για πολλούς λόγους, όπως για λόγους αυτοάμυνας, αυτοσυντήρησης και συνέχισης της ύπαρξής της, επ' ωφελεία των πολιτών, και όχι των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγάλων εταίρων.



Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος λόγος που πρέπει να αφυπνιστεί: 

Το δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου, εκμεταλλευόμενο την τραγικότητα του άλλου διδύμου Τσίπρα - Τασίας Χριστοδουλοπούλου, έχει αποκτήσει έναν ανίκητο πολιορκητικό κριό, τους πρόσφυγες-μετανάστες, πολιορκεί για τρίτη φορά την Ευρώπη και απειλεί να πάρει εκδίκηση για τις δύο προηγούμενες ήττες στις πύλες της Βιένης.


Ας ελπίσουμε οι Γερμανοί της Αυστρίας, που διαθέτουν μνήμη, να συνετίσουν τους Γερμανούς του Βερολίνου, που κουβαλούν πολλές αμαρτίες στην πλάτη τους και δείχνουν να έχουν μαγευτεί -ή μάλλον παραφρονήσει- από τα... θέλγητρα της νεοοθωμανίας.


Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: