Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! Εξελιγμένα Συστήματα για τον Γερμανικό Στρατό από την Κύπρο

Και κυπριακό χρώμα θα έχουν τα νέα εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που προμηθεύονται οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού η κυπριακή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Plath Ltd, με βάση την Λεμεσό, είναι μια από τις εταιρείες η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα κατασκευής του συστήματος.


Η κυπριακή εταιρεία, που εργοδοτεί περίπου 25 -κυρίως Κύπριους- ερευνητές υψηλής τεχνολογίας, είναι μέλος του ομίλου PLATH GmbH, που έχει πρόσφατα υπογράψει συμβόλαιο με τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προμήθεια του κινητού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου «MoGeFa» το οποίο περιλαμβάνει δώδεκα θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με τις τελευταίου τύπου καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτρονικού πολέμου της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο αποτελεί την σημαντικότερη προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου για τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, και το μεγαλύτερο συμβόλαιο που απονεμήθηκε σε μικρομεσαία εταιρεία.

Με αυτήν την εξαιρετική επιτυχία, η PLATH πιστοποιεί την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, η οποία αναπτύχθηκε μέσα από περισσότερα από 63 χρόνια εμπειρίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Το σύστημα, σε αυτό το στάδιο, περιλαμβάνει δώδεκα θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με τις τελευταίου τύπου καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτρονικού πολέμου.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο αποτελεί την σημαντικότερη προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου για τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, και το μεγαλύτερο συμβόλαιο που απονεμήθηκε σε μικρομεσαία εταιρεία.


Με ρίζες στο 1837, και με περισσότερους από 400 υπαλλήλους στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Κύπρο, ο όμιλος εταιρειών PLATH αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα των έξυπνων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου. Η PLATH διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και διεθνών υπηρεσιών για εφαρμογές Communications Intelligence (COMINT), Electronic Intelligence (ELINT), Electronic Warfare (EW), όπως και υπηρεσίες και προϊόντα για ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών.

Η Plath Ltd, η οποία ιδρύθηκε το 2016 με έδρα την Λεμεσό, είναι το νεότερο μέλος του ομίλου PLATH GmbH και αποτελεί μία ραγδαία αναπτυσσόμενη Κυπριακή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.

Η PLATH Ltd, η οποία εργοδοτεί σήμερα πέραν των 25 επιστημόνων πληροφορικής και επικοινωνιών, ασχολείται με την ανάπτυξη της καινούργιας γενιάς προϊόντων του ομίλου, και συγκεκριμένα της καινοτόμου πλατφόρμας Ευφυούς Ανάλυσης και Ελέγχου Σημάτων (Intelligence Control and Analysis Solution (ICAS).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PLATH Ltd, δρ. Τάσος Κουνούδης ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την σημαντική αυτή επιτυχία και περήφανοι για το ότι η Κυπριακή PLATH Ltd συμβάλει με μεγάλη επιτυχία στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων του ομίλου PLATH με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών».

Εκ μέρους του ομίλου PLATH o Διευθυντής Τεχνολογίας, Dr. Andreas Schwolen-Backes, πρόσθεσε πως «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το ότι έχουμε επενδύσει στην δημιουργία της PLATH Ltd στην Κύπρο. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η εταιρεία συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία του ομίλου μας με την δημιουργία εξαιρετικά καινοτόμων τεχνολογιών».


Η PLATH Ltd είναι μέλος του ΚΕΒΕ, του ΕΒΕΛ Λεμεσού και της ΟΕΒ. Την συμφωνία ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμών και Τεχνολογίας Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας.

Το σύστημα που αναπτύσσεται στην Κύπρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνονται, αποσκοπεί στην έγκαιρη ανίχνευση, εντοπισμός, παρακολούθηση και επεξεργασία ραδιοσημάτων, ώστε να αναγνωρίζονται έγκαιρα οι δομές, οι κινήσεις και οι προθέσεις του αντιπάλου.

«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: