Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αναχώρησαν τα πολεμικά πλοία της Κίνας από τον Πειραιά – VIDEO

Δείτε την εντυπωσιακή αναχώρηση των δύο από τα τρία πολεμικά πλοία της Κίνας που είχαν καταπλεύσει στο Λιμάνι Πειραιά στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.


 
Αναχώρησαν μετά απο τρεις μέρες παραμονής στο λιμάνι του Πειραιά τα τρία Κινεζικά πολεμικά πλοία που είχαν καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι για εθιμοτυπική επίσκεψη.

Συγκεκριμένα τα τρία πλοία ήταν τα: Εφοδιαστικό CHAO HU 890 , η φρεγάτα JINGZHOU 532 και το αντιτορπιλικό CHANGCHUN 150.

Τα τρία πλοία αυτά αποτελούν την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, TASK GROUP (TG) 150.


Η TG 150 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή 23 Ιουλίου και παρέμεινε ως τις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του πλου της για την προώθηση της κινέζικης πρωτοβουλίας «Δρόμος του Μεταξιού».


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του στις αρχές της εβδομάδας  με τον Διοικητή Ομάδας Πλοίων (Task Group 150) του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, Real Admiral Shen Hao και τους τρεις Κυβερνήτες αυτής.


Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα ο Real Admiral Shen Hao μετέφερε την επιθυμία του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας για περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΕΕΘΑ: Ξεκίνησε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας
Δείτε το βίντεο με την αναχώρηση του αντιτορπιλικού CHANGCHUN 150:



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: