Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Πανωλεθρία των Τούρκων στο ιρακινό Ζαπ - Σκοτώθηκαν 35 στρατιώτες στις μάχες με το ΡΚΚ

Tριάντα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή του όρους Ζαπ του ιρακινού Κουρδιστάν, στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, στις λεγόμενες «Αμυντικές Ζώνες της Μηδίας» όπως ονομάζει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) τα εδάφη που ελέγχει στο ιρακινό Κουρδιστάν.


Σε μάχες που διεξήχθησαν μεταξύ της Πέμπτης 19 και Παρασκευής 20 Οκτωβρίου ο τουρκικός Στρατός υπέστη βαρύτατες απώλειες

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Χερεγκόλ και στις 00.40 της Παρασκευής άρχισε να κατεβάζει στρατιώτες από ελικόπτερα Σιρκόσκι στον λόφο Χερεγκόλ επειρώντας μια κλασική από το Βιετνάμ μέθοδο, της «σφύρας και άκμονος» όπου δυνάμεις «ενάεριου ιππικού» (ελικόπτερα) μεταφέρουν στρατιώτες στα μετόπισθεν ανταρτών με την προοπτική να εμποδίσουν την χρήση οδών διαφυγής

Στις μάχες που ξέσπασαν με τους Κούρδους αντάρτες, τουλάχιστον 30 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν.

Απώλειες είχαν όμως οι Τούρκοι και στο τουρκικό έδαφος καθώς πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή της Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι. Ένας από τους νεκρούς είναι ανθυπολοχαγός.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές Αρχές δίνουν συνήθως αισθητά μικρότερες απώλειες ή καθόλου στις συγκρούσεις με τους Κούρδους και γενικά επικρατεί μυστικότητα καθώς οι Τούρκοι χρησιμοποιούν σε πολλές επιχειρήσεις μισθοφόρους ή παραστρατιωτικούς της πρώην JITEM οι οποίοι δεν καταμετρούνται στις επίσημες απώλειες του τουρκικών ΕΔ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: