Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

EKTAKTO – H Άγκυρα παραδέχτηκε την ύπαρξη αντάρτικου στην περιοχή του Πόντου

Πέφτουν τουρκικά κορμιά στην Κερασούντα από ενόπλους με χριστιανικό Σταυρό-Βίντεο


Για πρώτη φορά η τουρκική τηλεόραση παραδέχτηκε την ύπαρξη αντάρτικου στον Ελληνικό Πόντο και μετέδωσε πλάνα από την περιοχή με δράση των Bordo Bereli.

Το PKK επεκτείνει την δράση του και στον Πόντο καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Milliyet, η στρατοχωροφυλακή ξεκίνησε επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση θυλάκων του κουρδικού αντάρτικου που έχει φτάσει στα περίχωρα της Κερασούντας. 


Mαζί τους υπάρχουν και ένοπλοι που φέρουν χριστιανικο Σταυρό.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπάρχει μέχρι και επικήρυξη για την εξουδετέρωση της ομάδας των Κούρδων μαχητών που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ακόμα βέβαια δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των ομάδων που δρουν στην περιοχή. Από τις έρευνες έχουν εντοπιστεί πολλά κρησφύγετα με αποτέλεσμα οι αντάρτες να έχουν δυσκολίες στον ανεφοδιασμό τους σε τρόφιμα.
 
 
Οι επιχειρήσεις των Αρχών ασφαλείας της Τουρκίας έχουν επεκταθεί μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Τραπεζούντας, στην οποία μάλιστα η Άγκυρα έχει εμπλέξει τις ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να εξουδετερωθούν δύο ομάδες των 4-5 ατόμων που θεωρείται πως δρουν στην περιοχή εξ ονόματος του PKK.

***Την είδηση την είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και καιρό στο άρθρο Πέφτουν τουρκικά κορμιά στα βουνά του ελληνικού Πόντου: Νέα αποσχιστική οργάνωση σε Τραπεζούντα-Κερασούντα-Αργυρούπολη ένωσε τις δυνάμεις της με τους Κούρδους!.

Είχαμε αποκαλύψει τότε ότι υπήρχαν νεκροί κατά δεκάδες Τούρκοι κομάντος στα βουνά του ελληνικού Πόντου από την παρουσία μιας νέα οργάνωσης που οι Τούρκοι την βαφτίζουν «τρομοκρατική» και την ονομάζουν «Bölücü Terör Örgütü» (BTÖ), δηλαδή Τρομοκρατική Αποσχιστική Οργάνωση.
 
Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων JÖAK, JÖPER ακόμα και Bordo Bereli, επιχειρούν σε ένα μεγάλο τρίγωνο που περιλαμβάνει τις περιοχές Τραπεζούντας, Αργυρούπολης, (Gümüşhane) και Κερασούντας, σε έκταση 120 χιλιομέτρων.

Ο λόγος αφορά νέες συντονισμένες επιχειρήσεις του ΡΚΚ στον Πόντο και στην Μαύρη Θάλασσα, μαζί με μια νέα οργάνωση με την ονομασία (SRS) η οποία μαζί με τα μέλη του ΡΚΚ διαθέτει «μεγάλη δύναμη πυρός».

Οι Τούρκοι εντόπισαν ίχνη τους σε περιοχή κοντά στην Τραπεζούντα και αυτό ανάγκασε τις τουρκικές αρχές να ξεκινήσουν ένα ανηλεές κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στις περιοχές Gümüşhane και Giresun και προς την ύπαιθρο.
 
 
Στην ίδια περιοχή αρχικά επιχειρούσαν δύο άλλες «ειδικές μονάδες της στρατοχωροφυλακής με την επωνυμία «JOAK» και «JOPER», αλλά η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο γι αυτό έστειλαν το «βαρύ πυροβολικό τους».

Ειδικές δυνάμεις των παραπάνω μονάδων μαζί με τους ειδικά εκπαιδευμένους καταδρομείς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Bordo Bareli έχουν ξεκινήσει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή της Τραπεζούντας και ειδικά στα άγρια βουνά αναζητώντας αντάρτες του ΡΚΚ και μέλη άλλων οργανώσεων που δρουν μυστικά εδώ και μεγάλο διάστημα.

Για όσους μπορούν να κατανοήσουν η αποστολή των καλύτερα εκπαιδευμένων τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βουνά της Τραπεζούντας, ερμηνεύεται με στρατιωτικούς όρους και ως κίνηση απελπισίας για την σύλληψη πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένων «ανταρτών» όπως και να τους βαφτίζουν οι νέο-οθωμανοί.

Οι Bordo Bereli ήρθαν στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Gümüşhane και ξεκίνησαν αμέσως επιχειρήσεις στην ύπαιθρο.
ΗΠΑ και Κούρδοι περικυκλώνουν την Τουρκία απ όλες τις πλευρές καθώς δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί σε Πόντο-Μικρά Ασία και ΝΑ Τουρκία.

Οι Κούρδοι εισέρχονται εντός τουρκικού κράτους με σχέδιο να πνίξουν στο αίμα ολόκληρη τη Τουρκία, ένα σχέδιο εξέγερσης και άνοιγμα πολλαπλών πολεμικών μετώπων που θα παραλύσει κυριολεκτικά το τουρκικό κράτος.

Ένας ολόκληρος «διάδρομος» έχει σχηματιστεί από τους Κούρδους μαχητές που μετακινούνται από την Συρία προς στην νοτιοδυτική Τουρκία στις ακτές της Μικράς Ασίας, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους αλλά και την ηγεσία των τουρκικών δυνάμεων που βλέπει να αποκτά και νέο μέτωπο μετά τον Πόντο.

Το κουρδικό ΡΚΚ επεκτείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας.

Εχει οργανώσει ήδη σε δεκατέσσερις επαρχίες ολόκληρα κρυφά οπλοστάσια με 80.000 όπλα τα κρησφύγετα των οποίων ερευνά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Οι περιοχές αυτές είναι Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, Ντενιζλί, Εσκήσεχίρ, Μούγλα, Ικόνιο, Σανλιούρφα, Αττάλεια, Μαγνησία και Μερσίνα.

Μια πράγματι εντυπωσιακή είδηση σόκαρε την Άγκυρα , σύμφωνα με την οποία στις τελευταίες μάχες μεταξύ του τουρκικού τακτικού στρατού και των ανταρτών του ΡΚΚ, ανάμεσα στα θύματα των ανταρτών βρέθηκαν και νεκροί που φορούσαν στο στήθος τους… χριστιανικό σταυρό.

Σε συγκρούσεις που έγιναν μεταξύ της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ανταρτών στην περιοχή Beytüşşebap, στην επαρχία Σιρνακ σκοτωθήκαν 8 Τούρκοι στρατιώτες και 2 αξιωματικοί ενώ οι αντάρτες είχαν 34 νεκρούς.

Όταν οι Τούρκοι ερευνούσαν τα θύματα των ανταρτών, έμειναν κυριολεκτικά αποσβολωμένοι καθώς διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και κάποιοι που φορούσαν στο στήθος τους ένα μεγάλο σταυρό που πρόδιδε την θρησκευτική τους ταυτότητα.

Το γεγονός όπως ήταν ευνόητο προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στους Τούρκους, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διαπιστώνονταν ότι στις τάξεις των ανταρτών βρίσκονται και χριστιανοί που πολεμούν τον τουρκικό στρατό.






***Την είδηση την είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και καιρό στο άρθρο Πέφτουν τουρκικά κορμιά στα βουνά του ελληνικού Πόντου: Νέα αποσχιστική οργάνωση σε Τραπεζούντα-Κερασούντα-Αργυρούπολη ένωσε τις δυνάμεις της με τους Κούρδους!.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: