Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Επίθεση του ΕΛΚ προς Α.Τσίπρα: «Χρέωσες την χώρα σου με επιπλέον 100 δισ. ευρώ και λες ότι την έσωσες»;

Xάλασε το αφήγημα της πετυχημένης εξόδου της Ελλάδας από τα Μνημόνια ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς καθώς υπενθύμισε στον Α.Τσίπρα μόλις τελείωσε την πρωτολογία του στο Ευρωκοινοβούλιο ότι «χρέωσες την Ελλάδα με 100 δισ. ευρώ».


Μάλιστα τους αφαίρεσε το δικαίωμα να συγχαίρει τον εαυτό του ότι η Ελλάδα σώθηκε χάρις την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς μόνο ο ελληνικός λαός αξίζει τα συγχαρητήρια για το τέλος των Μνημονίων.

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής τόνισε πως το 2015 και οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του κόστισαν στους Έλληνες 100 δισ ευρώ, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην επιστρέψει στον λαϊκισμό εν όψει των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.
 
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο νεποτισμός στην Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί πολιτική πρακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είπε μάλιστα πως βλέπει τον Α.Τσίπρα «πολύ αλλαγμένο».

Αναφορικά με τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα για τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές της ΕΕ, ο Ισπανός Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι ολόκληρη η Ευρώπη «έσωσε την Ελλάδα» και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην επαναλάβει τα σφάλματα του 2015 και να μην επιστρέψει στις μεθόδους του λαϊκισμού, καθώς είτε δεξιός, είτε αριστερός είναι επικύνδυνος για κάθε χώρα.

Εμφανώς ενοχλημένος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ. Γκονζάλες Πονς, ότι υποστηρίζει την Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του ΕΛΚ και τον κάλεσε να μην υιοθετεί τη θεωρία των δύο άκρων αλλά αντίθετα να απευθυνθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, η στάση της οποίας απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών είναι «ο ορισμός του λαϊκισμού και τους καιροσκοπισμού».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: