Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο Τρικαλινός καθηγητής που «τρέλανε» τον Guardian με το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε μαθητές

«Τα Τρίκαλα καινοτομούν», «τα Τρίκαλα ο πρώτος δήμος με free wifi από το 2004», «τα smart Trikala είναι εδώ»,
«το λεωφορείο χωρίς οδηγό ”παρκάρει” στα Τρίκαλα».



Τα τελευταία χρόνια αυτή η θεσσαλική πόλη έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, και όχι άδικα.

Έγινε *** «έξυπνη πόλη», κάνοντας τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη. 


Πρόσφατα, ***ο Guardian αποθέωσε τα Τρίκαλα, με ένα αφιέρωμα για την πόλη, που είναι πλέον παράδειγμα προς μίμηση. Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στο ρεπορτάζ και στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής που εφαρμόζεται στα σχολεία της πόλης.

«Τα Τρίκαλα είναι η μοναδική ελληνική πόλη που προμηθεύει τους μαθητές των -120- σχολείων με Lego και ρομποτικά κιτ Rasberty Pi, μέσω του e-Trikala, της αμιγώς δημοτικής εταιρίας που ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό να χρηματοδοτεί την τοπική καινοτομία», ***έγραφε ο Guardian. 

Και μίλησε με τον εκπαιδευτικό που έστησε την… ομάδα που κερδίζει, τον καθηγητή Πληροφορικής, Βασίλη Σπάχο από το 7ο Λύκειο Τρικάλων. Είναι ο υπεύθυνος για το εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής και ο άνθρωπος που βοήθησε τα παιδιά να διακριθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η HuffPost Greece μίλησε με τον κ. Σπάχο για τα επιτεύγματα των παιδιών αυτών, τους ορίζοντες που τους ανοίγει η εκπαιδευτική ρομποτική στη μάθηση αλλά και πόσο εύκολο είναι να μπει η εκπαιδευτική ρομποτική σε κάθε σχολείο της χώρας.

 


*** «έξυπνη πόλη»,
***ο Guardian αποθέωσε τα Τρίκαλα,
***έγραφε ο Guardian

https://simeiakairwn.wordpress.com

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: