Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ... ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ... Εφεδρεία και Εθνοφυλακή σε τροχιά ριζικής ανανέωσης

Αποτελεί κοινό τόπο πως ο Ε.Σ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης απόρροια της έλλειψης ικανού αριθμού στελεχών, της λειψανδρίας συνέπεια της θητείας των 9 μηνών και τέλος της ανορθολογικής δομής δυνάμεων που εξυπηρετεί συντεχνίες και τοπικά συμφέροντα ως επί το πλείστον και όχι επιχειρησιακούς λόγους.



Μολονότι η αύξηση της θητείας είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το σύνολο του πολιτικού κόσμου εντούτοις κανένα πολιτικό κόμμα δεν δείχνει πρόθυμο να αναλάβει το πολιτικό κόστος.

Συνεπώς, εφεδρεία και εθνοφυλακή είναι δύο εξαιρετικές δεξαμενές κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό.
Αυτή είναι νέα πολιτική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αμφότεροι οι ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής έχουν πάρει πολύ σοβαρά το θέμα και σύντομα αναμένονται εξαιρετικά θετικές εξελίξεις.

Εκτίμηση μας είναι πως πρέπει να υπάρξει άμεσα εξομοίωση της θητείας του ΕΣ στους 12 μήνες αντί των 9 όπως συμβαίνει σε ΠΑ και ΠΝ όπως αντίστοιχα και εθελοντική στράτευση των γυναικών.


Οι εθνοφύλακες είναι το στήριγμα των νησιών και ειδικά των μικρών ακριτικών νησιών στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.


Είναι έγκλημα να μην αξιοποιούνται και να μην υποστηρίζονται. Ταυτοχρόνως στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού που μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν στο ηθικό των εθνοφυλάκων.


Η περίοδος του αμέσως προηγούμενου χρονικού διαστήματος αποτέλεσε τη ταφόπλακα για την εφεδρεία και την εθνοφυλακή.


Οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα με εντολές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και συγκεκριμένα των Βίτσα και Ρήγα είναι το λιγότερο εγκληματικές.

Οι παραπάνω δύο επηρεασμένοι από συμπλέγματα της αριστεράς και με προφανή στόχο την μείωση της εθνικής ισχύος έπληξαν καίρια την εφεδρεία και την εθνοφυλακή.

Άνθρωποι και συμπολίτες μας που με κόπο και ιδρώτα είχαν δραστηριοποιηθεί στις τάξεις της εφεδρείας και της εθνοφυλακής χαρακτηριστήκαν ως ακροδεξιοί και επικίνδυνοι για τη δημοκρατία.


Οι Έλληνες εθνοφύλακες που με τη καρδιά και τη λεβεντιά τους ζουν, εργάζονται και κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία στις εσχατιές της πατρίδας βρέθηκαν στο περιθώριο.


Η Εθνοφυλακή αναπόσπαστο κομμάτι του ΕΣ έρχεται ξανά στο προσκήνιο από το περιθώριο του προηγούμενου διαστήματος.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της καταστροφής που έφεραν τα συμπλέγματα των Βίτσα και Ρήγα που εμφορούνται από τις διεθνιστικές αντιλήψεις της αριστεράς επισημαίνουμε τα παρακάτω και οφείλουμε να τονίσουμε πως υπάρχουν και στρατιωτικές ευθύνες.


Οι Εθνοφύλακες είναι οι σύγχρονοι ακρίτες του Έθνους. Μαζί με το εν ενεργεία προσωπικό του ΕΣ και την εφεδρεία είναι ο πυρήνας του στρατεύματος.


Το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτοί που με μόχθο από το υστέρημα τους προμηθεύονται υλικά και εκπαιδεύονται για να έτοιμοι όταν τους χρειαστεί η πατρίδα και το έθνος.


Επειδή πάντα μιλάμε με στοιχεία και αποδείξεις σας παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα σειρά δράσεων που αναβλήθηκαν και πλέον έρχεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος:



1.1. Μειώθηκε η στελέχωση της Εθνοφυλακής. Στόχος ήταν να καταργηθούν τα Τάγματα Εθνοφυλακής σε Ήπειρο και Μακεδονία.
2.2. Πάγωσαν τις διαδικασίες της αναθεώρησης του Νόμου για την Εθνοφυλακή.

3. 3.Σταμάτησαν άμεσα τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας της Εθνοφυλακής

4. 4.Τροχοπέδη υπήρξε στις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Ειδικών Οδηγιών Εκπαίδευσης των Μονάδων Εθνοφυλακής

5. 5.Απαγόρευσαν την εθελοντική εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων εκτός Κυριακής

. 6.Ακύρωσαν τη συγκρότηση Μονάδας Εθνοφυλακής Ειδικής Σύνθεσης στην Αττική. Ήδη το επόμενο διάστημα και η Αττική θα διαθέτει μονάδες εθνοφυλακής.

7. 7.Ακύρωσαν τη χορήγηση οπλισμού στους Εθνοφύλακες του Γ´ΣΣ.
 


8.Ακύρωσαν τη δημιουργία λόχων Καταδρομών στις Μονάδες Εθνοφυλακής σε Θράκη, Νησιά Αιγαίου, Ήπειρο και Μακεδονία. Οι Λόχοι Εφέδρων Εθνοφυλάκων θα αποτελούνταν από όσους υπηρέτησαν σε μονάδες Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών – Πεζοναυτών είτε ως Οπλίτες είτε ως Έφεδροι Αξιωματικοί.


 9.Υποβάθμισαν χαρακτηριστικά τη συμμετοχή των Εθνοφυλάκων στις παρελάσεις και σταμάτησαν τη συμμετοχή τους στις άλλες δραστηριότητες, όπως αγήματα κ.ά.


10.Περιόρισαν την έκδοση του περιοδικού σε μόνο 2 φορές το χρόνο



11.Ακύρωσαν σειρά εκπαιδευτικών δράσεων Εθνοφυλάκων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο για το 2019, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του ΤΕΘ ΡΟΔΟΥ με το 11ο ΤΕΘ Λάρνακας και του ΤΕΘ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ με το 41ο ΤΕΘ Λευκωσίας



Ο μεγαλύτερος εχθρός της εθνοφυλακής και της εφεδρείας ήταν ο πρώην ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Ο δε σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Χριστοδούλου δεν έπραξε ούτε το ελάχιστο για να αναιρέσει τις παραπάνω δράσεις.

Οι Εθνοφύλακες είναι οι σύγχρονοι ακρίτες του Έθνους. Μαζί με το εν ενεργεία προσωπικό του ΕΣ και την εφεδρεία είναι ο πυρήνας του στρατεύματος. Το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτοί που με μόχθο από το υστέρημα τους προμηθεύονται υλικά και εκπαιδεύονται για να έτοιμοι όταν τους χρειαστεί η πατρίδα και το έθνος. Λέξεις που στην αριστερά προκαλούν εγκεφαλικά.



Υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας ανάμεσα στους οποίους και ο γράφων που ανήκουν σε νόμιμα σωματεία όπως η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται ταγμένοι στη πατρίδα είτε σε περίπτωση σύρραξης είτε σε επίπεδο πολιτικής προστασίας.
Μια δεξαμενή κόσμου δίπλα στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις


Οι εθνοφύλακες είναι το στήριγμα των νησιών και ειδικά των μικρών ακριτικών νησιών στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ. Είναι έγκλημα να μην αξιοποιούνται και να μην υποστηρίζονται.


Ταυτοχρόνως στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού που μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του.


Το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν στο ηθικό των εθνοφυλάκων. Κάλλιστα η εθνοφυλακή της χώρας μας μπορεί να οργανωθεί με βάση την εθνοφρουρά των ΗΠΑ προσαρμοσμένη στις ελληνικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Όπως μας ενημερώνουν εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές σύντομα οι εξελίξεις για έφεδρους και εθνοφύλακες θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές.

Το στοίχημα για την νέα πολιτική ηγεσία είναι να αξιοποιήσουν έφεδρους και εθνοφύλακες.

Οι προσδοκίες και οι ελπίδες είναι εξαιρετικές.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: