Την αποφασιστικότητά τους να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία δεν θα λάβει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, μετά από τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την παραλαβή του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, διαμηνύουν Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές, σε κοινή τους ανακοίνωση που ήλθε σήμερα στη δημοσιότητα.


 
Ο Ερντογάν απαντά για τις συνθήκες που θα έκαναν την Τουρκία να χρησιμοποιήσει τους S-400


«Όσο ο πρόεδρος Ερντογάν επιμένει να θέτει τα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε κίνδυνο, αποκτώντας ρωσική τεχνολογία άμυνας, οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν την πέμπτη γενιά μαχητικών αεροσκαφών και θα εφαρμόσουμε τους φυσιολογικούς περιορισμούς σε οποιαδήποτε κυβέρνηση αγοράσει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι γερουσιαστές Τζέιμς Λάνκφορντ, Τζίαν Σάνιν, Θομ Τίλις και Κρις Βαν Χόλεν.


Σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Άγκυρα έχει ξεκινήσει να παραλαμβάνει τον πρώτο γύρο εξαρτημάτων των S-400.


Οι Αμερικανοί γερουσιαστές εκφράζουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι «προσπαθεί να παίξει και με τις δύο πλευρές».

 
 
«Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και ρωσικό και αμερικανικό αμυντικό εξοπλισμό να κάθονται δίπλα – δίπλα», τονίζουν ακόμη.

 
Εν τω μεταξύ, με δήλωσή του στο Twitter, ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι αποκάλεσε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400 «τεράστια αποτυχία για την εθνική ασφάλεια», όσον αφορά στη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ενέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης των σχέσεων με την Τουρκία, απειλώντας να ωθήσει σε κρίση τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.


Δείτε εικόνες & βίντεο με την άφιξη των S-400
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
EHA News@eha_news
 
Defence Ministry @tcsavunma releases pictures of the arrival of the S400 long range missile defence system parts
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News
 
 
Hakan KILIÇ@hkilichsword
Bir düzeltme: Balistik füze angajmanında S-400 füzelerinin irtifa menzili 30 değil 25 km. Uçak için 30 km.
Hakan KILIÇ@hkilichsword
 
Sabah gelen aracın 5P85TE3 Missile Launcher-ML (füze fırlatıcı) olduğunu AA'da görüp yazmıştım. Bunun taşıdığı füzelerin Rus sistemindeki standardının 48N6E3, 48N6E2, 48N6E olduğunu, ayrıca fırlatıcı olmayan (sadece füze taşıyan) kamyonlar da varmış BАZ-69092 aracı 3.Foto
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Hakan KILIÇ
 
 
Ενσωματωμένο βίντεο
T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma
 
S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin İntikali’nden görüntüler.https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1272019-78857 
717 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό