Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ξεκίνησε το «Βιετνάμ» της Τουρκίας: Με μαεστρία οι Κούρδοι ξεκληρίζουν τους Τούρκους

Τεράστιες απώλειες σε Αφρίν-Χαλέπι

Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες και ισλαμιστές  μαχητές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν συνολικά στην Αφρίν και στις γύρω περιοχές κατά τη διάρκεια των κουρδικών επιχειρήσεων στο Βόρειο Χαλέπι.
 
Πρόκειται για άλλη μία τεράστια απώλεια για Τούρκους, ***καθως πριν λίγα 24ωρα όπως πρώτο μετέδωσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι δυνάμεις του Χαφτάρ ισοπέδωσαν βάση με τουρκικά UAV στην Τρίπολη της Λιβύης.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar και το ιρανικό FNA, ανέφεραν ότι οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εναντίον του τουρκικού στρατού και των ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην πόλη Μαριμίν στην περιοχή Σάρα της Αφρίνης, αφήνοντας πίσω δύο Τούρκους στρατιώτες νεκρούς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης και ένας αντάρτης σκοτώθηκαν, ενώ δύο άλλοι Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Εν τω μεταξύ, 2 στρατιωτικά οχήματα του τουρκικού στρατού ανατινάχτηκαν σε ενέδρα από τις κουρδικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Κάφαρ Χάσαρ στην περιοχή Αζάζ στο Βόρειο Χαλέπι, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας 6 Τούρκους στρατιώτες και 6 αντάρτες.
 
 
 
Επίσης, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των Κούρδων κοντά στην πόλη Mar’e στο Β. Χαλέπι, χτυπήθηκε με αντιαρματικό πύραυλο στρατιωτικό όχημα των Τούρκων, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας 4 στρατιώτες  της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε ότι έχει αυξηθεί η αστάθεια  στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές στο Βόρειο Χαλέπι, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών εκρήξεων στις πόλεις Αλ Μπαμπ και Καμπασίν στα βόρεια μέρη της πόλης, τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Τοπικές πηγές στο Χαλέπι  ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός και οι φιλότουρκοι αντάρτες  είχαν μεγάλες συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές.

Μονάδες πυροβολικού του τουρκικού στρατού και των ανταρτών επιτέθηκαν στις στρατιωτικές θέσεις των Κουρδικών δυνάμεων στις περιοχές  Shwarqeh, Mar’anaz, al-Malekieh, Tanab και Tal Rafat στο Βόρειο Χαλέπι, οδηγώντας σε απώλειες μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Πηγές επεσήμαναν την εξάπλωση των συγκρούσεων στην περιοχή  Κάφαρ Χάσερ γύρω από την πόλη Αλ-Μπαν στο βορειοανατολικό Χαλέπι και δήλωσαν ότι οι Κούρδοι κατέστρεψαν μια στρατιωτική θέση των μαχητών του FSA  γύρω από το al-Bab.

Εάν ανοίξει και επίσημα το μέτωπο της Λιβύης, ο Ερντογάν τότε δεν θα προλαβαίνει να μετρά απώλειες με νεκρούς και τραυματίες.
***καθως πριν λίγα 24ωρα όπως πρώτο μετέδωσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: