Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Συμφωνία για διεξαγωγή Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Ελλάδας- Ισραήλ


Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Aντώνης Σαμαράς συνεχάρη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για το σχηματισμό κυβέρνησης. 

Στην επικοινωνία συμφωνήθηκε επίσης η διεξαγωγή Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου (G to G) Ελλάδος- Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα και θα προετοιμαστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ το Δεκέμβριο του 2011, περιγράφοντας ως εξής την σημασία της επίσκεψης: 

«Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα:
Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα. 

Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας». 

Η επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την επίσημη απολογία της ισραηλινής κυβέρνησης στην Άγκυρα για το θάνατο των εννέα Τουρκών που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στο Mavi Marmara.

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: