Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια τα αποθέματα Φυσικού Αερίου στην Κύπρο , δήλωνε σε συμπόσιο στις 15/3/2013 ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας ...


Να γιατί γίνονται όλα..

Τα έξι τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ που έχουν μέχρι στιγμής....

αδειοδοτηθεί (2, 3, 9, 10, 11 και 12) μπορεί να περιέχουν αποθέματα φυσιικού αερίου της τάξης των 40 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (tcf), δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, τονίζοντας ότι με την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών, η Κύπρος θα μπορούσε το 2020 να εξάγει υγροποιημένο ΦΑ της τάξης των 2 tcf ετησίως

Σε ομιλία του στο 2ο ενεργειακό συμπόσιουπέδειξε εκ νέου την ανάγκη γρήγορης υλοποίησης των σχεδιασμών εκμετάλλευσης του ΦΑ για να μην μείνει η Κύπρος εκτός εξελίξεων.

«Τα κοιτάσματα ΦΑ στα έξι τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 40 tcf», ανέφερε ο κ. Έλληνας, λέγοντας πως οι ενεργειακοί κολοσσοί ΕΝΙ/KOGAS και η γαλλική TOTAL που υπέγραψαν συμβόλαια για τα οικόπεδα 2,3 και 9 και 10 και 11 αντίστοιχα θα κάνουν πολλές ερευνητικές γεωτρήσεις στο σύντομο μέλλον που θα στοιχίσουν γύρω στα 2 δις δολάρια.

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι το τεμάχιο 9 έχει πολύ περισσότερο ΦΑ σε σύγκριση με το 12, ίσως και διπλάσιο», είπε και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά που είπαμε μέχρι τώρα αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι η Λεβαντίνη κατέχει τα 122 tcf που μας είπε η USGC (Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών) και η Κύπρος τα 60 tcf. Είμαστε σίγουροι αλλά αυτό χρειάζεται να αποδειχθεί με εξορύξεις».



exomatiakaivlepo

Δεν υπάρχουν σχόλια: