Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

οξω16
Ακόμα κι αυτός όμως, έχει… κουσούρια κοινού θνητού!(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Ευάγγελος Κατσιούλης, δέχθηκε προτάσεις να πουλήσει το γενετήσιο υλικό του αλλά και να κατέβει στην πολιτική. Τις απέρριψε κι ας ήταν δελεαστικές. Ο ευφυέστερος -καταγεγραμμένα- ενήλικας στον κόσμο εξηγεί στο Down Town και στη Ζέτα Καραγιάννη, το νόημα της ζωής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμασίες μέτρησης νοημοσύνης που συμμετείχε, το IQ του βρίσκεται στο 205. Νούμερο που απέχει κατά πολύ απ’ το 160 που θεωρείται πως ήταν το IQ του Αϊνστάιν και σίγουρα απ’ το 100 (με απόκλιση συν ή πλην 16) που κατέχει ο μέσος άνθρωπος.

2
Κι όμως! Ακόμα κι αυτός ο άνθρωπος έχει… κουσούρια, σαν αυτά που  έχουμε και οι κοινοί θνητοί!
Στα πρακτικά: ο έξυπνος ξεχνάει ανοιχτό τον θερμοσίφωνα;
Μου έχει συμβεί.
Το να είναι κάποιος αφηρημένος, για πολλούς λόγους, δεν σχετίζεται με τη νοημοσύνη του.

Έχεις χάσει ποτέ τα κλειδιά σου;
Μια- δυο φορές, ναι… Είναι θέμα μνήμης αυτό κι όχι αντίληψης. Στα ρέστα; Σ’ έχουν κλέψει; Ενδεχομένως, γιατί συνήθως δεν τα μετράω. Αν, όμως, ήμουν επικεντρωμένος σ’ αυτό θα ήταν περίεργο να πέσω θύμα κλοπής.

Ο έξυπνος άνθρωπος ερωτεύεται λιγότερο;
Υπάρχει μια «παγίδα» σ αυτό. Δηλαδή; Αν κάποιος θεωρήσει ότι επειδή είναι έξυπνος είναι κορυφαίος και ξεχωριστός τόσο όσο να μην μπορεί να συσχετιστεί με άλλους ανθρώπους, που σ’ άλλους τομείς είναι ωστόσο επίσης κορυφαίοι και ξεχωριστοί, τότε αυτοπεριορίζεται. Δημιουργεί αναχώματα μεταξύ του εαυτού του και των άλλων. «Τοίχους». Κι όλο αυτό του δημιουργεί προβλήματα.

Τι είδους;
Τον κάνει  δυσλειτουργικό, αντικοινωνικό. Είναι ο τύπος που γελάει μόνος του σε μια γωνία. Μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιμετωπίζει θέματα ψυχολογίας και σίγουρα συμπεριφοράς. Η εξέλιξη αυτών των ανθρώπων θα είναι λίγο περίεργη και δεν θα ήθελα να έχω τέτοια πορεία. Γι’ αυτό είναι αντίστοιχη και η προσωπική μου στάση.

 Είναι, όμως, έξυπνο το να ερωτευόμαστε;
Σίγουρα δεν είναι έξυπνο το μην ερωτευόμαστε! Έξυπνο είναι να βουτάμε στη ζωή και να λερωνόμαστε. Η έκθεση στα συναισθήματα είναι το νόημα της ζωής. Δεν ωφελεί να μπαίνουμε σε «γυάλα», ελέγχοντας τις καταστάσεις και τις συνθήκες. Κι αν κάτι μας μένει στο τέλος είναι οι εμπειρίες, όχι η προσοχή στους όποιους κανόνες…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: