Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο τουρκικός Στρατός ισοπεδώνει τις κουρδικές πόλεις Τσίζρε και Ντέρικ στην Τουρκία – Εξοντώνουν αμάχους και οι Ευρωπαίοι τους «χαϊδεύουν» τα «αφτιά» (vid, εικόνες)



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την ίδια στιγμή που η ΕΕ "χαριεντίζεται" με την Τουρκία και οι Ευρωπαίοι δίνουν γη και ύδωρ στην Τουρκία για να ανακόψει τις τεράστιες προσφυγικές ροές, η Άγκυρα προχωρά σε κανονικές πολεμικές επιχειρήεις εντός των κουρδικών πόλεων Τσίζρε και Ντέρικ στην περιφέρεια Χατάι, σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

 
Και οι δύο πόλεις όπως και η πόλη Νίσιβη τελούν υπό στρατιωτικό νόμο και υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 
Μάχες μαίνονται την κουρδική πόλη Ντέρικ (Dêrik) στη νοτιοανατολική Τουρκία (στο Κουρδιστάν) κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
 
Στην πόλη οι Τούρκοι έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και τη Δευτέρα (5η ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας).
 
Τουρκικά άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει τις πόλεις, ελικόπτερα πετούν πάνω από αυτές, ενώ στους δρόμους οι μάχες μαίνονται
 
Οι κάτοικοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν πόλη, αν και μαίνονται μάχες, διότι οι τουρκικές Αρχές έχουν κλείσει όλους τους δρόμους με μπλόκα, οπότε είναι υποχρεωμένοι να ζουν μέσα στο "κολαστήριο" που δημιούργησε η "υποψήφια" προς ένταξη στην ΕΕ,Τουρκία
 
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκινούν πάντα με αποκλεισμό των πόλεων, κηρύττουν απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία μόλις παραβιαστεί από κάποιον πολίτη,μητέρα, ή παιδί αμέσως σκοτώνονται από ελεύθερους σκοπευτές.
 
Ακολουθεί η εισβολή με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα για να εμπλακούν σε μάχες με τους Κούρδους μαχητές που κρύβονται εντός της πόλεως.
 
Οι Τούρκοι μέχρι σήμερα έχουν επιδείξει παροιμιώδη σκληρότητα και βομβαρδίζουν κανονικά σπίτια και δαμερίσματα σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους. Η ΕΕ όχι μόνο δεν τους επιβάλλει κυρώσεις αλλά και τους "χαϊδεύει" τα αυτιά ότι θα τους κάνει "Ευρωπαίους"
 
Όπως θα ακούσετε και στα βίντεο οι πυροβολισμοί ξεπερνούν τους εκατοντάδες.
 
Σημειώνεται ότι Ο τουρκικός Στρατός κατέστρεψε πριν πέντε ημέρες την πόλη Νίσιβη η οποία κατέχεται από την Τουρκία και βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα με τη Συρία, αλλά κατοικείται από χριστιανούς και αλαουίτες και πρόσφατα είχε τεθεί υπό τον έλεγχο των Κούρδων.
 
Ο τουρκικός Στρατός κατέστρεψε μια αρχαία ασσυριακή εκκλησία και μεγάλο μέρος της πόλης όπου είχε επίσης απαγορευθεί η πρόσβαση σε δημοσιογράφους.
 
Στη Νίσιβη είχε κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία διήρκεσε 14 ημέρες και έληξε την περασμένη Πέμπτη το πρωί όταν μετά από σφοδρές μάχες ο τουρκικός Στρατός ξαναπήρε τον έλεγχο της πόλης από τους Κούρδους, οι οποίοι απλώς αποσύρθηκαν στα γύρω βουνά. Η Νισίβι αποτελεί μέρος της περιοχής την οποία η Ρωσία θεωρεί ότι ανήκει στην Συρία βάσει της συνθήκης του 1938











Δεν υπάρχουν σχόλια: