Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιρανοι ΣτρατηγοιΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συνεχίζονται οι οργισμένες δηλώσεις Ιρανών παραγόντων και Ιρανών στρατηγών κατά της Τουρκίας, για την κρίση που προκάλεσε με τη κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. 


Την σκυτάλη τώρα πήραν οι στρατηγοί των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης, ένα στρατιωτικό σώμα που ήδη έχει προωθήσει δυνάμεις του στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Άσαντ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ίδιου του τουρκικού τύπου, σε μια δημόσια συνάντηση που έγινε στην πόλη Ισπαχάν του Ιράν παρουσία του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολαχ Αλί Χαμανεΐ με στρατιωτικούς συμβούλους του, ακούστηκαν σκληρές φράσεις για την Τουρκία και τις προκλήσεις της στην Συρία.

Συγκεκριμένα ο Ιρανός στρατηγός, Yahya Rahim Safevi, κατηγόρησε με βαριές εκφράσεις την Τουρκία για την υπόθεση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους.

Στην συνάντηση παραβρεθήκαν οι διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης σε μια τελετή παρουσία 10.000 Φρουρών, στην οποία διατρανώθηκε η αποφασιστικότητα αν χρειαστεί να πολεμήσουν κατά της Τουρκίας που δημιουργεί όπως αναφέρθηκε, σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή και έστελλαν αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις της.

Τελεία και παύλα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: