Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒ! H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!!

BOMBA12

ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 03.35!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ MAKELEIO.GR)

Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος, αλλά λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, όπου βρίσκεται ο στόχος των τρομοκρατών, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.

BOMBA11
ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 03.35, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα.

BOMBA3

BOMBA2

BOMBA1

BOMBA4
Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα γραφεία και σε παρακείμενα κτίρια.

BOMBA9

BOMBA10

Δεν υπήρξαν θύματα αφού οι δράστες είχαν φροντίσει να ενημερώσουν για την ενέργειά τους με προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και την Εφημερίδα των Συντακτών.
Ωστόσο, κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ υπάρχει ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε κόσμος και το οποίο έχει υποστεί ζημιές, και το ρίσκο για ανθρώπινα θύματα ήταν μεγάλο.

BOMBA7

BOMBA8
Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 02.55 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είπε ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε, δεν είναι φάρσα».
Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Περιπολικά μετέβησαν στην περιοχή και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους ενώ έφτασαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).
BOMBA6
SEV1
foto: Sofia Christoforidou

unnamedXOVQVPY6

unnamed3VLZ2DP1

sev



Στην ώρα που είχε ανακοινωθεί, η βόμβα εξερράγη.

Αυτό δείχνει ότι στον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος μάλλον είχε τοποθετηθεί στην είσοδο των γραφείων, υπήρχε ρολόι και είχε προγραμματιστεί να πυροδοτηθεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν αναφέρθηκε το όνομα οργάνωσης και, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Η έρευνα για την ταυτότητα των δραστών και τον εντοπισμό τους έχει ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: