Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

To καταδρομικό "Moskva" πλέει προς τις ακτές της Συρίας

Ένας Τουρκικός AMRAAM φαίνεται να ευθύνεται για την κατάρριψη του Ρωσικού Su-24 από απόσταση 50 χλμ, πράγμα που περιπλέκει τα πράγματα καθώς η απόσταση βολής του όπλου αναιρεί τους Τουρκικούς ισχυρισμούς περί αναγνώρισης βάσει των διεθνών κανόνων εμπλοκής, για άγνωστο μάλιστα ίχνος υποστηρίζει η Άγκυρα.


Παράλληλα το φως της δημοσιότητας είδε και το βίντεο της προσβολής του Ρωσικού ελικοπτέρου Mi-8 με Α/Τ TOW του FSA το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έναν Ρώσο πεζοναύτη. Το ελικόπτερο την ώρα της προσβολής βρισκόταν στο έδαφος αφού είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σύμφωνα με τις Ρωσικές πηγές.


Ως απάντηση στα δύο περιστατικά πάντως η Ρωσία αποφάσισε, σε πρώτη, φάση την αποστολή του καταδρομικού ''Moskva'' στην περιοχή των παραλίων της Συρίας με απελευθερωμένους, σύμφωνα με το RT, τους κανόνες εμπλοκής και με εντολή να καταρρίψει ότι εναέριο ή θαλάσσιο μέσο θεωρήσει ως απειλή για της Ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

To καταδρομικό "Moskva" είχε ενσωματωθεί στην ομάδα μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, με σκοπό να αναληφθεί κοινή συμμαχική δράση κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού κράτους.

Το σκάφος είναι εφοδιασμένο με την ναυτική έκδοση του S-300 (64 βληματα) και 16 πυραύλους SSM P-1000 Vulcan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: