Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Ένοπλες Δυνάμεις: Μερική ανάκληση αδειών ΤΩΡΑ & αυξημένη ετοιμότητα

Ένοπλες Δυνάμεις: Μερική ανάκληση αδειών ΤΩΡΑ και αυξημένη ετοιμότητα έχει σημάνει από σήμερα σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία


Προετοιμασίες να αντιμετωπίσουν για μια ακόμα φορά την τουρκική προκλητικότητα μετά τις δηλώσεις Ερτνογάν για επικείμενες έρευνες, οι οποίες αναμένονται στην περιοχή νότια της Κρήτης και ανατολικά έως τη Ρόδο, κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Σήμερα προχώρησαν επιλεκτικά σε ανακλήσεις αδειών σε πληρώματα των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων, ενώ σε αυξημένη ευοιμότητα βρίσκονται και όλα τα πτητικά μέσα.

Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis πάντως, σύμφωνα με το Marine Traffic, βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου ακινητοποιημένο στην Αττάλεια μαζί με τα συνοδευτικά του.

Ένοπλες Δυνάμεις: Μερική ανάκληση αδειών ΤΩΡΑ και αυξημένη ετοιμότητα έχει σημάνει από σήμερα σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία
Ένοπλες Δυνάμεις:
Μερική ανάκληση αδειών ΤΩΡΑ και αυξημένη ετοιμότητα έχει σημάνει από σήμερα σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία – Στην Ατάλεια το Oruc Reis
Μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου δεν είχε βγει πάντως κάποια NAVTEX που να προαναγγέλλει έρευνες από το Oruc Reis.

Ήδη έχει γίνει η προαναγγελία των έκνομων ενεργειών από τον ίδιο τον πρόεδρο της γείτονος, δηλαδή πως θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες και κατά συνέπεια, τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν είναι «Ευαγγέλιο» για το Τουρκικό Επιτελείο.

Το ύφος εκνευρισμού στις Τουρκικές ανακοινώσεις και το ίδιο στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δείχνουν στους Έλληνες Επιτελείς ότι βρισκόμαστε προ των νέων πυλών προκλητικών ενεργειών οι οποίες δεν θα αργήσουν να φανούν.

Έλληνες Επιτελείς δηλώνουν πως δεν θα εκπλαγούν αν τυχόν υπάρξει ακόμη και μια νέα navtex για σεισμικές έρευνες αυτή τη φορά από τη Λιβύη, για λογαριασμό της Τουρκίας, εντός των παράνομων θαλασσίων ζωνών που προβλέπονται στο τσαλακωμένο από τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο.

Ανώτατοι Αξιωματικοί λένε πως ήδη οι Τούρκοι συνάδελφοί τους έχουν πάρει μια σαφή γεύση των ελληνικών προθέσεων πριν λίγες εβδομάδες, αλλά τώρα ο Ελληνικός σχεδιασμός εφόσον απαιτηθεί θα’ χει σίγουρα διαφορετική διάταξη καθώς κι άλλες εκπλήξεις…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: