Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το 2025 ο διάδοχος του Eurofighter και Rafale


Σε μια συνέντευξη στην πανεπιστημιακή εφημερίδα UnivAIRsité, του γαλλικού Πανεπιστημίου Άμυνας, ο Charles Edelstenne, διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation, εξηγεί ότι η αεροδιαστημική είναι ένας ιδανικός τομέας για την περαιτέρω ανάπτυξη των γαλλοβρετανικών εταιρικών σχέσεων.


Η Βρετανία και η Γαλλία έχουν μια μακρά ιστορία στον τομέα αυτό και πρέπει να προετοιμάζονται για το μέλλον και την βιωσιμότητα των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Το διάδοχο μαχητικό αεροσκάφος του Eurofighter και του Rafale δεν θα δρομολογηθεί πριν από το χρονικό διάστημα 2025-30, και η πρόκληση για τους κατασκευαστές και στις δύο πλευρές της Μάγχης είναι να είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος, χωρίς να εξαρτώνται από την τεχνολογία ή από προμηθευτές εκτός Ευρώπης, ανέφερε ο Charles Edelstenne,

Επιπλέον, ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εξέλιξη της χρηματοδότησης του τομέα έρευνας και ανάπτυξης: "Εμείς δεν πρέπει να μειώσουμε  τον προϋπολογισμό για την Ε & Α στον αμυντικό τομέα, ο οποίος έχει ήδη μειωθεί κατά το ήμισυ μέσα σε 20 χρόνια, από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε 670 εκατ. ευρώ, σε σταθερές τιμές του νομίσματος."

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: