Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η έννοια του μετανάστη και του πολιτικού ασύλου

 

Με τον Α.Γ.Κουφτερό

Επειδή κάποιοι δήθεν φίλοι των αλλοδαπών και «φιλάνθρωποι» διαστρεβλώνουν τις θέσεις των αντιπάλων τους, οι οποίοι υποδεικνύουν τον κίνδυνο από την αθρόα λαθρομετανάστευση, ας προσέξουμε τις έννοιες των όρων. «Μετανάστης» και «πολιτικό άσυλο».
Μετανάστης είναι εκείνος που μεταβαίνει σε μιαν άλλη χώρα προς ανεύρεση εργασίας. Να εξασκήσει ένα επάγγελμα. Αυτονόητο θεωρείται το γεγονός ότι εξασφαλίζει άδεια από τη χώρα στην οποία προτίθεται να μεταναστεύσει. Διαφορετικά, θεωρείται λαθρομετανάστης.
«Πολιτικό άσυλο» σημαίνει ότι κάποιος διώκεται ή δεν αντέχει τις αφόρητες πολιτικές συνθήκες της χώρας του, λόγω καταπιεστικού καθεστώτος, όπως είναι τα θηριώδη κομμουνιστικά καθεστώτα! Μια τέτοια περίπτωση ήταν το 1965 στη Λευκωσία, όταν ένα μέλος μιας Ορχήστρας από την Ανατολική Γερμανία ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Πρεσβεία της Δυτικής Γερμανίας στη Λευκωσία.
Στην Κύπρο έχουμε μετανάστες από τις χώρες της ΕΕ και από ασιατικές χώρες που ασκούσαν ένα επάγγελμα. Αν αυτοί έχουν προβλήματα εργοδοσίας, είναι θέμα των Συντεχνιών να το προσεγγίσουν και επιλύσουν.
Το ζήτημα, όμως, των λαθρομεταναστών, που συν γυναιξί και τέκνοις καταφθάνουν μαζικά εδώ, είναι σκάνδαλο πρωτίστως διότι έχουμε το εθνικό μας ζήτημα.
Οι «αμύντορες» των λαθρομεταναστών καμώνονται πως δεν το βλέπουν. Προφανώς διότι είναι θιασώτες τους σχεδίου Ανάν, που απέρριψε το 76% του λαού.
Είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι αυτοί είναι ανανιστές;
Το πλέον σκανδαλώδες είναι οι λαθρομετανάστες να παριστάνουν τους «δεδιωγμένους» και να ζητούν άσυλο πολιτικό. Αλλά άσυλο πολιτικό ζητούν εκείνοι των οποίων οι λαοί διεξάγουν αγώνα. Και οι προερχόμενοι από τις χώρες αυτές, να αποδείξουν ότι διώκονται και για ποιο λόγο διώκονται. Διότι διώκονται οι αγωνιστές. Όχι οι αχάμπαροι σαν και αυτούς, που μας κουβαλιούνται με το έτσι θέλω εδώ.
Δεν μπορεί να ζητούν άσυλο άνθρωποι των οποίων οι χώρες δεν έχουν πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν διεξάγεται αγώνας, για οτιδήποτε. Άνθρωποι αχάμπαροι αποδείχτηκαν οι πλείστοι εξ αυτών, που χωρίς ιδιαίτερο λόγο ζητούν πολιτικό άσυλο, απλώς για να εισπράττουν χρήματα από την ανεκδιήγητη σημερινή Κυβέρνηση, που τάχα μου είναι κομμουνιστική. Ας μας πει ο κ. Χριστόφιας ανάλογη συμπεριφορά των πρώην και των νυν κομμουνιστικών κρατών. Έχω τρανταχτό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης με ζεύγος Περσών.
Ρατσισμός θα ήταν αν αντετίθετο κανείς στους Τ/κ που διαμένουν εδώ, στις ελεύθερες περιοχές, να εργαστούν.
Ξενοφοβία θα υπήρχε αν αντιμετωπίζαμε εχθρικά τους νόμιμους μετανάστες. Αυτό δεν γίνεται. Δεν είναι φυλετικό μίσος ούτε ρατσισμός η επισήμανση της απάτης και εμπαιγμού που γίνεται σε βάρος των φορολογουμένων Κυπρίων, ιδιαίτερα σ’ αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης.
Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν και οι αυτόχθονες κάτοικοι του τόπου τούτου, που είναι 80% Έλληνες, 18% Τούρκοι και 2% Λατίνοι, Αρμένηδες και Μαρωνίτες.
Τα σχολαστικά άρθρα που καταπίνουν την κάμηλο αλλά διυλίζουν τον κώνωπα εκφράζουν ύποπτες σκοπιμότητες, σκοτεινές και αντεθνικές.
Α. Γ. ΚΟΥΦΤΕΡΟΣ
Θεολόγος, Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: