Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τουλάχιστον 40 βουλευτές έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό


Τον εκατομμυριούχο βουλευτή μπορεί να μην τον βρήκαν ή να μην ανακοινώνουν ακόμη το όνομα του, οι έλεγχοι του υπουργείου οικονομικών ωστόσο έδειξαν ότι περισσότερα από 40 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό.


Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής πρόκειται για καταθέσεις ύψους πάνω από 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα ακόμη και μέσω του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο.

Η ταυτοποίηση των πολιτικών έγινε από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών οι οποίες προχώρησαν σε διασταυρώσεις των εμβασμάτων που συγκέντρωσαν από τις τράπεζες με τον ΑΦΜ, τα στοιχεία ταυτότητας και τη διεύθυνση της κατοικίας αποστολέα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται αρμόδιο παράγοντα, από τους ελέγχους εντοπίστηκαν πολιτικοί που από το 2009 μέχρι και πέρυσι έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας.

Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αντιπαραβολή των εμβασμάτων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το πόθεν έσχες, για να ελεγχθεί κατά πόσο τα χρήματα που φυγάδευσαν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και την περιουσιακή τους κατάσταση ή αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής…

Aπό το www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: